Halloumi sūrio ir pomidorų salotos

Tais kartais, kai randu halloumi sūrio, tiesiog mirštu iš nekantrumo. Iškart imu planuoti, kaip jį kepsiu ir su kuo valgysiu. Šį sūrį tiesiog dievinu! Keptas jis tinka tiek į įvairias salotas ar košes, tiek su kiaušiniais. Kai norisi kažko sūraus, valgau jį vieną. Išsikepu kelis gabalėlius, ir užkandžiauju. To skonio nesulyginsi su niekuo, jis vienintelis ir nepakartojamas.

Visai netikėtai jo atsirado ir Lidl Lietuva parduotuvėse. Ir už labai gerą kainą, gerokai pigiau, nei kituose prekybos centruose. Tai spėkit, kiek dėžučių nusipirkau? Ne vieną, ir ne dvi! Užteks ilgam 🙂

Man halloumis skaniausias su pomidorais. Kadangi sūris pats iš savęs yra sūrus, berti druskos ant pomidorų nebereikia. Anksčiau dalinausi šių salotų su halloumi sūriu ir pomidorais receptu, o šį kartą siūlau greičiau paruošiamą salotų receptą, kuris tikrai ne ką prastesnis, ir su dar daugiau pomidorų!

Ingredientai

  • 3 pomidorai “Bio Organic“;
  • 1 šalotinis svogūnas “Prince de Bretagne“;
  • 100 g. geltonų ir raudonų paprikų iš “Lidl turgelio“;
  • Keletas juodųjų alyvuogių be kauliukų “Baresa“;
  • Baziliko lapelių iš “Lidl turgelio“;
  • 3 v. š. alyvuogių aliejaus “Primadonna“;
  • 225 g. halloumi sūrio “Eridanous“;
  • Jūros druskos “Kania“.

Visus ingredientus rasite Lidl parduotuvėse.

Gaminimo eiga

  1. Pomidorus, svogūną ir alyvuoges supjaustome griežinėliais. Viską dėliojame į lėkštę, apšlakstome alyvuogių aliejumi.
  2. Halloumi sūrį supjaustome griežinėliais, ir kepame keptuvėje keletą minučių iš abiejų pusių. Vartome tol, kol sūris lengvai apskrus.
  3. Kitoje keptuvėje įpilame šiek tiek aliejaus, ir beriame juostelėmis pjaustytas paprikas. Kepame tol, kol suminkštės, bet vis dar bus šiek tiek traškios. Įberiame šiek tiek druskos.
  4. Iškepusį sūrį ir paprikas dedame į salotų lėkštę. Viską papuošiame šviežiu baziliku, pipirais.

Salotas patiekiame su duona arba šviežia, traškia bandele.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*