Kopūstų ir obuolių salotos

Kitokios kopūstų salotos. Nes jos gali būti ne tik su aliejum ar majonezu, bet ir įdomesnės. Šį kartą- su obuoliais, spanguolėmis ir migdolais. Obuoliai suteikia lengvos rūgštelės, džiovintos spanguolės- saldumo, na o migdolai suteikia salotoms traškumo.

Ingredientai

Padažui:

  • 1 puodelis graikiško jogurto;
  • 1/4 puodelio medaus;
  • 2 v. š. obuolių sidro acto;
  • Druskos;
  • Pipirų.

Salotoms:

  • 1 mažas kopūstas;
  • 2 morkos;
  • 2 obuoliai;
  • 1/2 puodelio smulkintų laiškinių svogūnų;
  • 3/4 puodelio skaldytų migdolų;
  • 3/4 puodelio džiovintų spanguolių.

Gaminimo eiga

  1. Dubenėlyje sumaišome visus padažo ingredientus. Druskos ir pipirų dedame pagal skonį.
  2. Giliame dubenyje sumaišome juostelėmis pjaustytą kopūstą, morkas, smulkintus obuolius, laiškinius svogūnus, migdolus ir spanguoles. Supilame padažą ir gerai išmaišome.

Iš viso kiekio gavosi labai didelis dubuo salotų. Mažesniam kiekiui, proporcingai mažinkit visus ingredientus.

Jeigu visų salotų iš karto nevalgysite, padažą laikykite atskirai, ir įmaišykite į salotas tik prieš valgant.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *