Kuskuso salotos su keptais smidrais

Greitos ir sočios, spalvingų skonių salotos su feta! Tinka tiek valgyti vienas, tiek naudoti kaip garnyrą.

Ingredientai

4 porcijoms reikės:

  • 10 smidrų;
  • Druskos ir pipirų;
  • 1 citrinos;
  • 1 puodelis kuskuso;
  • 3 valg. šaukšt. balzaminio acto;
  • 4 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1/2 arbat. šaukšt. trinto česnako;
  • 1 arbat. šaukšt. dijon garstyčių;
  • 1/2 valg. šaukšt. medaus;
  • 300 g. vynuoginių pomidoriukų;
  • 1/3 puodelio trupinto fetos sūrio.

Gaminimo eiga

  1. Kuskusą paruošiame pagal instrukcijas ant pakuotės. Aš jo niekad neverdu, tiesiog užpilu karštu vandeniu, uždengiu ir palaukiu kol išbrinks bei sugers visą vandenį. Taip kruopos būna biresnės bei skanesnės. Kuskusą atvėsiname.
  2. Orkaitę įkaitiname iki 200 °C. Smidrus padaliname į 3 dalis, sumaišome su 2 šaukštais alyvuogių aliejaus, apiberiame druska, pipirais, ir išmaišę viską supilame ant kepimo popieriumi patiestos kepimo skardos. Kepame apie 10-15 minučių, priklausomai nuo smidrų stambumo. Įpusėjus kepti smidrus apverčiame. Iškepusius smidrus apliejame 1 šaukštu citrinos sulčių ir paliekame atvėsti.
  3. Paruošiame padažą. Balzaminį actą supilame į nedidelį puodą ir pakaitiname ant vidutinio stiprumo ugnies. Kaitiname tol kol užvirs, tada sumažiname ugnį ir laukiame kol liks tik pusė acto. Atvėsiname, supilame likusius 2 šaukštus aliejaus, garstyčias, česnaką ir medų. Viską išplakame ir jei kažko trūksta, pagardiname druskai bei pipirais.
  4. Pomidoriukus perpjauname pusiau. Juos sumaišome kartu su kuskusu ir smidrais. Pilame padažą (ne visą, paragaukit ir pilkit pagal savo skonį). Jei norite galit įspausti likusios citrinos sulčių. Salotas apiberiame feta ir patiekiame nedelsiant.

Jeigu neplanuojate valgyti visų salotų iš karto, padažo nepilkite ant tos dalies kurią paliksite vėlesniam laikui, jį laikykite atskirai.

Šios salotos labai tiks vasariškam barbekiu Jūsų sode – nustebinkite draugus! Tik fetos galite nebedėti, ji tiks labiau jei salotos valgomos kaip pagrindinis patiekalas 🙂

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *