Lapinio kopūsto (kale) salotos

Išgirdę žodį ”lapinis kopūstas” dažnai pagalvojame apie vaisių ir daržovių kokteilius su šia vitaminų ir mineralų bomba! Šiame kopūste gausu geležies, kalcio, vitaminų K, A, C, taip pat šis kopūstas kupinas ląstelienos ir antioksidantų, mažina cholesterolio kiekį kraujyje ir t.t. Argi ne tobula daržovė! Na o aš atradau nepakartojamų salotų receptą, kuris taps pačiu mylimiausiu garnyru žuviai, ar tiks lengvai vakarienei nemėgstantiems prisivalgyti prieš miegą.

Ingredientai

  • Lapinis kopūstas;
  • Tarkuotas parmezano sūris;
  • Alyvuogių aliejus;
  • Citrinų sultys;
  • 1 skiltelė česnako;
  • 1 valg. šaukšt. sojų padažo;
  • Druskos bei pipirų paskaninimui;
  • Sezamų sėklų papuošimui.

Gaminimo eiga

  1. Nuplaunam kopūstą, jį nusausinam, smulkiai suplėšom lapus ir viską sudedam į gilų dubenį. Supilam aliejų, citrinos sultis (maždaug po šlakelį, aišku priklauso nuo to kiek kopūsto naudojat – aliejaus galima nepagailėt), smulkintą česnaką, sojų padažą, pipirus ir druską. Švarias rankas kišam į dubenį ir įmasažuojam prieskonius su aliejais į kopūstus 🙂 Minkom tol kol kopūstų spalva paryškės, ir jų vizualiai dvigubai sumažės. Minkydami kopūstų lapus mes stengiamės juos suminkštinti ir padaryti sultingesniais. Tada įberiu tarkuoto parmezano, gerai išmaišau ir patiekiu lėkštėse. Ant viršaus galima pabarstyti dar šiek tiek parmezano ir sezamų sėklų.

Jei bandysit šias salotas, jokiu būdu nepamirškit parmezano – jis pagrindinis šių salotų akcentas. Taip pat nepatingėkit gerai įmasažuot salotų lapų, kitaip jie gali būti gan kietoki.

Skanaus visiems ketinantiems išbandyti šią vitaminų bombą!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

4 Comments

  1. ką tik pagaminau. wow, kaip skanu! 😉

     
  2. Ačiū už receptą,labai patiko

     

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *