Lęšių ir graikiškojo halloumi sūrio salotos

Lęšiai yra tikrų tikriausias supermaistas. Jeigu jų dar neatradote – suskubkit ir įsigykit visų įmanomų spalvų! Ir salotos, ir košės, ir troškiniai, ir dar begalė kitų patiekalų gimsta iš šio nepakartojamo produkto. Baltymų daugiau nei mėsoje, o sotumas pavalgius būna tikrai ne ką mažesnis. Dažniausiai gaminu troškinius, tačiau vis išbandau lęšius ir šaltuose patiekaluose. Naujas atradimas, lęšių salotos su halloumi sūriu buvo įvertintas mano išrankios šeimynos aukščiausiais balais! Nustebinta likau net ir aš. Salotas susidėjau į sandarią dėžutę ir suvalgiau darbo pietums. Visi žiūrėjo pavydžiai! 🙂

Ingredientai

  • 1 puodelis (240 ml)  žaliųjų lęšių;
  • 1 1/2 puodelio vandens;
  • 1 pakuotė halloumi sūrio kepimui;
  • 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • Sauja spalvotų pomidoriukų;
  • 1 raudonasis svogūnas;
  • 1/4 arbat. šaukšt. džiovinto pelėtrūno;
  • 1/2 nedidelės cukinijos;
  • Druskos ir pipirų pagal skonį.

Gaminimo eiga

  1. Lęšius nuplauname ir verdame naudodamiesi instrukcijomis esančiomis ant pakuotės. Išvirusius lęšius perplauname šaltu vandeniu.
  2. Orkaitę įkaitiname iki 180 °C. Ant kepimo popieriumi patiestos skardos dedame nuplautus pomidoriukus ir aptepame alyvuogių aliejumi. Dedame kepti 10 minučių kol pomidorai suminkštės.
  3. Keptuvėje įkaitiname šiek tiek alyvuogių aliejaus ir dedame griežinėliais pjaustytą halloumi sūrį. Kepame iš abiejų pusių kol gražiai paruduos. Leidžiame atvėsti.
  4. Toje pačioje keptuvėje įkaitiname likusį aliejų ir kepiname smulkiai pjaustytą svogūną kol suminkštės. Įmaišome pelėtrūną ir dar šiek tiek pakepiname.
  5. Supjaustome cukiniją plonomis juostelėmis ir ruošiame salotas: lęšius sumaišome su svogūnu, ant viršaus išdėliojame keptus pomidorus, pjaustytas cukinijas ir keptą halloumi sūrį. Papuošiame žalumynais, pagardiname druska su pipirais ir ragaujame!

Šios salotos atstoja visus pietus, yra labai sočios. Puikus variantas darbo pietums jeigu nebijote svogūno kvapo 🙂 Jeigu bijote, svogūną tiesiog pakeiskite kitais prieskoniais.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*