Maistingieji dubenėliai su falafeliais

Dienoms, kai norisi pailsėti nuo mėsos, bei praturtinti organizmą skaidulomis, renkuosi falafelius. Juos dažniausiai patiekiu su salotomis arba kynva. Dar geriau- ir kynva, ir žalumynais. Falafelius kepu orkaitėje, taip išvengiu papildomų riebalų, kurių daug prisigertų juos verdant riebaluose.

Ingredientai

  • 400 g. skardinė avinžirnių;
  • 1 a. š. kumino sėklų;
  • 1 a. š. džiovintos kalendros;
  • 1 mažas svogūnas;
  • 2 česnako skiltelės;
  • Petražolių šakelių;
  • 2 v. š. miltų;
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • Druskos;
  • Pipirų;
  • Kajeno pipiro, malto.

Patiekimui:

  • Virtos bolivinės balandos (kynvos);
  • Gražgarsčių;
  • Avokado;
  • Kedrinių pinijų;
  • Tahini pastos (padažui).

Gaminimo eiga

  1. Orkaitę įkaitiname iki 250 °C. Kepimo skardą patiesiame kepimo popieriumi ir lengvai patepame aliejumi.
  2. Kumino sėklas ir kalendras porą minučių pakepiname keptuvėje. Viską susmulkiname kavamale.
  3. Į blenderį sudedame stambiais gabaliukais pjaustytą svogūną, česnako skilteles, petražoles, pakepintus prieskonius ir nuplautus avinžirnius. Viską susmulkiname, tačiau ne iki vientisos masės- paliekame stambių gabaliukų.
  4. Rankomis formuojame mini rutuliukus, dedame ant kepimo popieriaus ir lengvai patepame arba apipurškiame aliejumi. Kepame apie 20 minučių arba tol, kol falafeliai gražiai paruduos.

Iš šio kiekio gausime 12 falafelių.

Patiekiame su virta kynva, gražgarste, kepintomis kedrinėmis pinijomis ir tahini padažu.

Likusius laikome sandarioje dėžutėje šaldytuve, ir naudojame salotoms arba dedame į pietų dėžutes.

Šis falafelių receptas man patinka tuo, kad jų paviršius yra traškus, o vidus minkštas. Lengviems pietums pats tas 🙂

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*