Riešutinio skonio grūdų salotos

Šį kartą sunku ir su pavadinimu, ir su aprašymu. Gaminau pasakiško skonio salotas su avinžirniais ir kviečiais, kurios turi riešutų poskonį! Be galo mėgstu riešutus, tad šios salotos buvo tikras atradimas, kurį kartosiu labai dažnai. Kadangi šiuo metu vis dar tebegyvenu Anglijoje, kartais būna sunku išversti kai kurių produktų pavadinimus į lietuvių kalbą. Tas pats ir šį kartą: kviečiai, kuriuos naudojau, angliškai vadinasi freekeh, kas būtų kviečių kultūros produktas. Bet tai nėra tie man įprasti, džiovinti kviečiai, tad niekaip nerandu tikslaus pavadinimo, o jo reikia jei noriu kad patiekalas pavyktų ir mano skaitytojams 🙂 Šių kviečių derlius yra nuimamas jiems dar esant žaliems, tada jie yra apkepinami krosnyse, pašalinami lukštai. Jeigu žinote apie ką kalbu, prašau padėkit, nes lietuviško interneto platybėse, kad ir kaip stengiausi, tikslaus pavadinimo neradau. Įdedu paveikslėlį iš interneto, jeigu žinot kaip tiksliai vadinasi lietuviškai, parašykit į komentarus 😉

 

Na o pagaliau išsiaiškinus iš ko gaminsime salotas, skubam tiesiai prie recepto! Bandykit, nepasigailėsit, ir jos puikiai atstos visus pietus, kadangi yra labai sočios!

 

Ingredientai

  • 1 puodelis kviečių;
  • 1/2 a. š. druskos;
  • 1/2 puodelio smulkintų petražolių;
  • 1/4 puodelio smulkintų mėtų;
  • 1 puodelis smulkiai pjaustyto saliero, taip pat šiek tiek jo lapų;
  • 3 smulkinti laiškiniai svogūnai;
  • 1 skardinė konservuotų avinžirnių (vandenyje, be priedų);
  • 1/4 puodelio citrinos sulčių;
  • 1/2 puodelio malto kumino;
  • 1 skiltelė česnako;
  • 3 v. š. tyro alyvuogių aliejaus.

Gaminimo eiga

  1. Vidutinio stiprumo temperatūroje įkaitiname tuščią puodą ir suberiame kviečius. Juos kepiname porą minučių, nenustodami maišome. Įpilame 2 puodelius vandens, suberiame druską ir leidžiame užvirti. Užvirus uždengiame puodą ir verdame apie 25 minutes.
  2. Kviečiams išvirus, puodą nukeliame nuo ugnies ir uždengiame rankšluosčiu, paliekame 10-čiai minučių išbrinkti. Nuimame dangtį ir kruopas atvėsiname.
  3. Giliame dubenyje sumaišome kviečius, smulkintus prieskonius, salierą, laiškinius svogūnus bei perplautus ir nusausintus avinžirnius. Mažame dubenėlyje sumaišome citrinos sultis su kuminu, spaustu česnaku, druska ir alyvuogių aliejumi. Užpilame ant salotų, išmaišome ir patiekiame iš karto.

Skaniausios dar šiek tiek šiltos salotos, tačiau šaltos buvo vis dar skanios net ir sekančią dieną.

Skanaus!

Aušra

 

2 Comments

  1. Panašiausi kokius pavyko rasti tai skaldyti kviečiai. Jie gal ir nėra būtent tokie, kaip nurodyta recepte, bet buvo labai skanu!

     

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*