Bulvių ir šparagų salotos

Šiltos bulvių salotos

Šiltos salotos, ir dar su keptomis bulvėmis! Kažkas naujo mano salotų pasaulyje 🙂 Pastaruoju metu stengiuosi suvartoti kuo daugiau daržovių ir po truputį mažinti suvartojamos mėsos kiekį, tad gimsta įvairiausių idėjų, kuriomis džiaugiuosi galėdama pasidalinti su jumis 🙂

Ingredientai

  • 300 g. nedidelių bulvių;
  • 150 g. šparaginių pupelių;
  • 200 g. ridikėlių;
  • Keletas šakelių krapų;
  • Druskos;
  • Pipirų;
  • Alyvuogių aliejaus;
  • Saulėgrąžų sėklų;
  • Padažo salotoms ”Hellmanns”.

Gaminimo eiga

  1. Orkaitę įkaitiname iki 200 °C. Bulves su odelemis supjaustome griežinėliais ir suberiame į dubenį. Apšlakstome aliejumi, įberiame druskos, pipirų, išmaišome, ir išdėliojame ant kepimo skardos. Kepame 20 minučių.
  2. Šaldytas šparagines pupeles apverdame vandenyje apie 3 minutes. Nusausiname ir paliekame atvėsti.
  3. Ridikėlius supjaustome, krapus stambiai suplėšome rankomis ir suberiame į dubenį. Beriame šiltas bulves, šparagines pupeles, apšlakstome salotų padažu ir patiekiame apibėrę saulėgrąžų sėklomis.

Salotos su bulvėmis ir šparaginėmis pupelėmis

Salotas rekomenduoju valgyti šiltas. Pastovėjusios ir atšalusios bulvės nebėra tokios skanios, tad šiomis salotomis geriausia mėgautis joms dar esant šiltoms.

Tokios salotos gali atstoti ir lengvus pietus. Ridikėliai prideda traškumo, tad salotos visiškai nenuobodžios 🙂

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *