Salotos su jautiena

Tailandietiškos salotos su jautiena

Gaivios ir lengvos salotos su nuostabiu kokybiškos jautienos skoniu. Geram skoniui išgauti naudojau daug šviežių prieskonių ir laimo sultis, kurios patiekalui suteikia ne tik gaivios rūgštelės, bet ir puikų kvapą.

Šias salotas galima dėtis ir į priešpiečių dėžutes. Šaldytuve šviežios išsilaiko keletą valandų. Jeigu padažą laikysite atskirai, išsilaikys ir ilgiau.

Ingredientai

Salotoms:

  • 220g. KITCHEN me jautienos antrekoto didkepsnis;
  • 1/2 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • Druskos;
  • Juodųjų pipirų;
  • 2 puodeliai įvairių salotų lapų;
  • 1/2 puodelio vynuoginių pomidorų;
  • 1/4 mažo raudonojo svogūno;
  • 1/4 ilgavaisio agurko;
  • Mėtų lapelių;
  • Baziliko lapelių;
  • Kalendrų lapelių;
  • 1 v. š. žemės riešutų.

Padažui:

  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 1/2 a. š. laimo sulčių;
  • 1/3 česnako skiltelės;
  • Žiupsnis druskos;
  • Žiupsnis cukraus;
  • Žiupsnis čili dribsnių.

Gaminimo eiga

  1. Sutriname česnaką ir sumaišome visus padažo ingredientus. Padedame į šalį.
  2. Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus ir kepame didkepsnį iš abiejų pusių po 3 minutes arba ilgiau, jeigu norime pilnai iškepusio. Apiberiame druska, pipirais, keptuvę uždengiame folija, ir leidžiame pastovėti, kol ruošime salotas.
  3. Lėkštėje dėliojame salotas, griežinėliais pjaustytus agurkus, pomidorus, svogūną, žalumynų lapelius. Didkepsnį supjaustome plonomis juostelėmis ir dedame į salotas. Apiberiame skaldytais žemės riešutais, apliejame padažu, užberiame šiek tiek čili dribsnių.

Spalvinga, kvapnu, gražu. Rodos, vasara virtuvėje niekada nesibaigia.

Gaivios salotos su jautiena

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*