Žalios lengvos salotos

Žalios salotos iš žalumynų neturi būti nuobodžios. Dažnai prisibijome salotų lapų vien dėl to, kad būna sunku sugalvoti, kaip jas skaniai paruošti. Svarbiausia išsirinkti šviežius žalumynus, o paskui improvizuoti ir žiūrėti, kur jus nuves fantazija 🙂 Aš mėgstu česnaką ir sūrį, dažnai jais gardinu salotas, ir šiandien pasidalinsiu greitai paruošiamu, lengvų salotų receptu.

Salotų ir įvairiausių vos tik nuskintų žalumynų, tiesiai iš ūkininkų, rasit pas mano draugus Balta Karvė. Jie turi ne tik tradicinių salotų, bet ir kiaulpienių, dilgėlių, garšvos ir kitų žaliųjų lapelių. Patys galit pasirinkti būtent tai, ką labiausiai mėgstate, ir susikurti gaivias, žaliasias salotas! Paslauga ypač patogi laukiantiems svečių – viskas bus pristatyta tiesiai prie durų jau sekančią dieną.

Gaminsime vieną porciją.

Ingredientai

  • 100 g. žalumynų mišinio;
  • 3 v. š. tarkuoto parmezano;
  • 3 kiaulienos kumpio juostelės;
  • 1 a. š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 v. š. balzaminio acto;
  • 1 česnako skiltelė;
  • Druskos;
  • Juodųjų pipirų.

Gaminimo eiga

  1. Nuplauname ir nusausiname salotų lapus, sudedame į dubenį. Suberiame tarkuotą parmezano sūrį, įtrupiname keptą kumpį, įspaudžiame česnaką, supilame aliejų ir suberiame prieskonius. Viską gerai išmaišome ir patiekiame.

Rekomenduoju valgyti iš karto, vėliausiai po valandos. Patiekiame kaip garnyrą arba lengvus priešpiečius.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*