Aštri kokosinė krevečių sriuba

Kai noris ypatingos sriubos, ši puikiai tam tiks! Skonis primena jūros gėrybes arba žuvienę, tad žuvies mylėtojam tokia sriubytė bus pats tas. Ji nėra pakankamai soti tad už pagrindinį patiekalą tikrai nebus, bet kad sušildys šaltą rudens vakarą ir maloniai nuteiks – tikrai pažadu! 🙂

Ingredientai

  • 150 g. virtų krevečių (galima daugiau jei mėgstat);
  • 1 valg. šaukšt. tarkuoto šviežaus imbiero;
  • 4 česnako skiltelės;
  • 2 arbat. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 4 nedideli puodeliai daržovių sultinio (namų gamibos arba iš kubelio);
  • 400 ml (skardinė) nesaldinto kokosų pieno;
  • 2 1/2 žuvies padažo (nežinantiems kas tai yra, apačioje įdėjau nuotrauką);
  • 1 valg. šaukšt. rudojo cukraus;
  • 1 valg. šaukšt. šviežiai spaustų laimo sulčių;
  • 2 arbat. šaukšt. raudonosios kario pastos (žr. nuotrauką apačioje);
  • 200 g. pievagrybių;
  • 1 raudonoji paprika;
  • 1/4 puodelio smulkinto baziliko;
  • 1/4 puodelio smulkintų svogūno laiškų;
  • Žiupsnelis čili dribsnių.

Gaminimo eiga

  1. Puode įkaitinam aliejų, sudedam imbierą su česnaku ir ant silpnos ugnies kepam apie 1-2 minutes kol pradės skleisti aromatą. Padidinam ugnį, supilam sultinį, kokosų pieną, žuvies padažą, cukrų, kario pastą, įspaudžiam laimo sultis ir gerai išmaišom, leidžiam užvirti. Užvirus sumažinam ugnį.
  2. Sudedam stambiai pjaustytus pievagrybius ir papriką, vis pamaišydami verdam apie 5 minutes. Sudedam krevetes bei smulkiai pjaustytus svogūnų laiškus, ir verdam dar apie 2 minutes.
  3. Sriubą nuimame nuo ugnies, sudedam smulkintą baziliką ir viską išmaišome. Leidžiam sriubai pastovėti 5 minutes, tada galim skanauti.

Sriubą papuošiu baziliko šakele ir nešu vyrui 🙂 Mum patiko, o kaip Jums?

Skanaus!

Aušra

q e

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*