Aštri saldaus moliūgo trinta sriuba

Taip, taip – dar viena moliūginė sriuba 🙂 Šį kartą gaminta iš pailgo moliūgo (angl. butternut squash). Ši moliūgo rūšis yra saldesnė, taip pat ryškesnės spalvos. Kai įprastinį moliūgą surasti būna itin sudėtinga, šių moliūgų būna pirkti praktiškai visada.

Ingredientai

  • 1 moliūgas (apie 1kg);
  • 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1 valg. šaukšt. sviesto;
  • 2 svogūnai;
  • 1 vidutinio dydžio bulvė;
  • 2 česnako skiltelės;
  • 2 raudonieji čili pipirai (arba 1 arbat. šaukšt. čili dribsnių);
  • 850 ml. daržovių sultinio (arba šiek tiek mažiau – priklauso kokio tirštumo sriubą mėgstate);
  • 4 valg. šaukšt. graikiško jogurto (grietinės pakaitalas);
  • Keletas šakelių šviežių petražolių arba krapų;
  • Parmezano sūrio patiekimui.

Directions

  1. Įkaitinam aliejų, suberiam smulkiai pjaustytus svogūnus bei česnaką. Įdedam sviestą ir kelias minutes pakepam.
  2. Kubeliais supjaustom bulvę ir moliūgą, viską sudedam į keptuvę. Daržoves užpilam sultiniu, suberiam smulkintas petražoles, čili pipirus ir uždengus keptuvę leidžiam troškintis 20-25 minutes.
  3. Daržovėms suminkštėjus viską perpilu į puodą ir sutrinu rankiniu trintuvu. Supilame jogurtą, dar kartą patrinam trintuvu, leidžiam užvirti ir viskas 🙂

Patiekiu šią sriubą su smulkintom petražolėm ir parmezanu. Galima papildomai dėti graikiško jogurto, patiekti su skrudinta česnakine duona.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *