Azijietiška noodles ir vištienos sriuba

Azijietiškų skonių fanams šiandien siūlau saldžiai aitrią kokosinę sriubą su daržovėmis ir vištiena.

Ingredientai

  • 1 valg. šaukšt. kokosų aliejaus;
  • 1 geltonasis svogūnas;
  • 2 raudonosios paprikos;
  • 1 didelė morka;
  • 2 česnako skiltelės;
  • 1 valg. šaukšt. kario prieskonių;
  • 1/2 arbat. šaukšt. malto kajeno pipiro;
  • Druskos;
  • 2 skardinės kokosų pieno;
  • 700 ml vištienos sultinio;
  • 1 vištienos krūtinėlė;
  • 1/3 puodelio smulkintos kalendros;
  • 2 pakuotės ramen makaronų;
  • Laimo (papuošimui).

Gaminimo eiga

  1. Dideliame puode įkaitiname kokosų aliejų. Suberiame smulkintą svogūną, kubeliais supjaustytas paprikas ir pailgomis stambiomis juostelėmis supjaustytas morkas. Daržoves pastumiame į vieną puodo šoną, o į kitą šoną sudedame plonomis juostelėmis pjaustytą vištieną. Viską kepiname apie 6-8 minutes arba tol kol daržovės suminkštės. Įspaudžiame česnaką ir pakepiname dar minutę. Įberiame kario miltelius bei kajeną, druskos pagal skonį, gerai išmaišome.
  2. Supilame kokosų pieną, vištienos sultinį ir leidžiame užvirti. Suberiame smulkintą kalendrą, ramen makaronus ir verdame tol kol makaronai suminkštės.
  3. Patiekiame su laimo griežinėliais ir kalendra.

Makaronus valgome su lazdelėmis – nes taip linksmiau!

Skanaus!

Aušra

 

2 Comments

  1. Sudėjus 2 pakelius makaronų, gaunasi akmeninė košė, 1 pakelis – tik košė, trečią kartą „sriubos gamint nebandysiu, gaila laiko ir produktų.

     
    • Kažkokie keisti makaronai 🙁 Kokius naudojot? Santa Maria egg noodles visada suveikia, dariau ne kartą ir viskas puikiai. Porą min paverdu, išmaišau ir jau paruošta, niekad problemos nebuvo. Kaip gaila produktų :/

       

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*