Azijietiškų skonių fanams šiandien siūlau saldžiai aitrią kokosinę sriubą su daržovėmis ir vištiena.
Ingredientai
- 1 valg. šaukšt. kokosų aliejaus;
- 1 geltonasis svogūnas;
- 2 raudonosios paprikos;
- 1 didelė morka;
- 2 česnako skiltelės;
- 1 valg. šaukšt. kario prieskonių;
- 1/2 arbat. šaukšt. malto kajeno pipiro;
- Druskos;
- 2 skardinės kokosų pieno;
- 700 ml vištienos sultinio;
- 1 vištienos krūtinėlė;
- 1/3 puodelio smulkintos kalendros;
- 2 pakuotės ramen makaronų;
- Laimo (papuošimui).
Gaminimo eiga
- Dideliame puode įkaitiname kokosų aliejų. Suberiame smulkintą svogūną, kubeliais supjaustytas paprikas ir pailgomis stambiomis juostelėmis supjaustytas morkas. Daržoves pastumiame į vieną puodo šoną, o į kitą šoną sudedame plonomis juostelėmis pjaustytą vištieną. Viską kepiname apie 6-8 minutes arba tol kol daržovės suminkštės. Įspaudžiame česnaką ir pakepiname dar minutę. Įberiame kario miltelius bei kajeną, druskos pagal skonį, gerai išmaišome.
- Supilame kokosų pieną, vištienos sultinį ir leidžiame užvirti. Suberiame smulkintą kalendrą, ramen makaronus ir verdame tol kol makaronai suminkštės.
- Patiekiame su laimo griežinėliais ir kalendra.
Makaronus valgome su lazdelėmis – nes taip linksmiau!
Skanaus!
Aušra
Sudėjus 2 pakelius makaronų, gaunasi akmeninė košė, 1 pakelis – tik košė, trečią kartą „sriubos gamint nebandysiu, gaila laiko ir produktų.
Kažkokie keisti makaronai 🙁 Kokius naudojot? Santa Maria egg noodles visada suveikia, dariau ne kartą ir viskas puikiai. Porą min paverdu, išmaišau ir jau paruošta, niekad problemos nebuvo. Kaip gaila produktų :/
Uzteko ir vienos skardines kokosu pieno, ir tai kokosas pakankamai uzriebino 👌🏽 Bet geras receptukas
Super, labai gera girdėt kad patiko! 🙂
Labai patiko! Kartosim dar ne karta! Abu su suzadetiniu valgem ir kartojom ne del to kad norim, bet del to kad skanu 😄😄
Kaip smagu!!! Pas mus ji irgi be galo mėgstama, labai sunku nepersivalgyt! :))