Kokosinė vermišelių ir vištienos sriuba

Kadangi už lango vis dar šalta, ir vėl užsimaniau sriubos. Ieškojau įdomesnių ir sveikesnių idėjų, taip netyčia užtikau šį receptą. Kaip visada patobulinau pagal savo skonį, ir gavosi tikrai puikiai! Kaip jau tikriausiai pastebėjot, esu tikra ”noodles” maniakė – juos naudoju visur ir visada! Man jie puikiai pakeičia makaronus, ir patiekalams suteikia daug įdomesnį skonį. Pastaruoju metu norisi aštriai, tad sriubai naudojau čili pipiriukus. Nemėgstantys aštrumo galite jų tiesiog nedėti.

Ingredientai

  • 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 3 česnako skiltelės;
  • 1 valg. šaukšt. šviežiai tarkuoto imbiero;
  • 3 valg. šaukšt. raudonosios kario pastos;
  • 300 g. vištienos;
  • 4 puodeliai vištienos sultinio;
  • 1 puodelio vandens;
  • 2 valg. šaukšt. žuvies padažo (jeigu neturit, galima praleisti);
  • 2/3 puodelio arba 1 skardinė kokosų pieno;
  • Apie 170 g. ryžių vermišelių;
  • 1 laimo sultys;
  • Garnyrui: raudonasis svogūnas, čili pipirai, šviežia kalendra, laiškinio svogūno galva.

Gaminimo eiga

  1. Į puodą įpilame aliejų ir gerai įkaitiname. Suberiam smulkintą česnaką ir tarkuotą imbierą, kario pastą ir maišom tol kol susidarys vientisa masė. Po maždaug 4 minučių, kai visa virtuvė kvepės imbieru bei česnaku, suberiam smulkintą vištieną ir vis pamaišydami kepam keletą minučių (kol vištiena pakeis spalvą ir beveik iškeps).
  2. Supilame vištienos sultinį, vandenį, žuvies padažą ir kokosų pieną. Užvirus paragaujam ir patikrinam ar nieko netrūksta: galim įdėti daugiau druskos, pipirų arba savo mėgiamų prieskonių. Įberiam dalį juostelėm pjaustyto raudonojo svogūno ir paverdam dar porą minučių.
  3. Į dubenėlį kuriame patieksime sriubą, įdedame lakštą ryžių vermišelių. Tada ant viršaus užpilame kątik pagamintos sriubos tiek kad apsemtų vermišelius, na gal dar šiek tiek daugiau 🙂 Ant viršaus uždedame juostelėm pjaustytų svogūnų, čiliukų, kalendros, ir išspaudžiame šiek tiek laimo sulčių. Dubenėlį paliekam pastovėti kelias minutes tam kad vermišeliai pilnai išbrinktų, na o dabar jau galima skanauti!


Buvo labai labai skanu! Gal šiek tiek negražu girti savo patiekalus, bet be reikalo tikrai negirčiau 🙂 Na o čiliukus vėliau siūlyčiau išžvejoti ir išmesti, nebent esat ekstremalai ir mėgstat super aštriai.

Šilto ir jaukaus rudens vakaro su aitria, kokosine sriubyte.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *