Marokietiška avinžirnių sriuba

Netradicinio skonio mėgėjams turiu netradicinio skonio sriubą 🙂 Mūsų šeimoj ji buvo ir mylima, ir keikiama! Gal dėl kumino aromato, gal dėl neįprastai rūgštaus skonio ji nepavergė vyro širdies, tačiau man buvo naujas atradimas būtent toms dienoms, kai norisi kažko neįprasto.

Ingredientai

  • 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1 vidutinio dydžio svogūnas;
  • 2 saliero stiebai;
  • 2 valg. šaukšt. malto kumino;
  • 600 ml. karšto daržovių sultinio;
  • 400 g. marinuotų pomidorų be odelės (iš skardinės);
  • 2 česnako skiltelės;
  • 400 g. virtų avinžirnių (arba iš skardinės);
  • 100 g. žaliųjų pupų (naudojau šaldytas);
  • 1/2 citrinos sulčių;

Patiekimui: smulkintos kalendros (arba petražolių) ir pita duonelės.

Gaminimo eiga

  1. Giliame puode įkaitinam aliejų, suberiam smulkintą svogūną bei salierą ir kepame vis pamaišydami apie 10 minučių, tol kol suminkštės. Suberiam kuminą, gerai išmaišom ir pakepam dar porą minučių.
  2. Padidiname ugnį, supilame sultinį, pomidorus ir avinžirnus. Įberiame pipirų pagal skonį ir leidžiame virti maždaug 8 minutes. Suberiame pupas, įspaudžiame pusę citrinos ir verdame tol kol pupos suminkštės (keletą minučių jei naudojot šaldytas pupas). Pagardiname savo mėgstamais prieskoniais (aš naudojau tik druską) ir patiekiame su smulkinta kalendra bei pitos duona.

Kaip nemėgstanti kalendros, ją visada pakeičiu petražolėmis. Na o dabar galime mėgautis marokietiškaja sriuba! 🙂

P.S. Prieš bandydami šį receptą būtinai pagalvokit ar jums patinka rūgšti sriuba! 🙂

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*