Raudonųjų lęšių ir avinžirnių sriuba

Vakarienei renkamės sočią avinžirnių ir raudonųjų lęšių sriubą, kuri savo tirštumu primena troškinį. Iš lęšių gaunu savo vakarinę baltymų porciją, angliavandenių, o iš avinžirnių – skaidulų, geležies, cinko, fosforo, mangano ir kitų medžiagų. Labai dažnai net nepagalvojame, jog kažkoks produktas gali būti toks naudingas! Dažnai girdžiu jog sveikai maitintis yra labai brangu, bet ar tikrai? Juk valgant pilnavertiškai nereikės gerti kalno vitaminų ir maisto papildų, kurių šiais laikais taip trūksta dėl skurdžios mitybos.

Na o dabar judam prie recepto! Sriubą gaminau aštrią, tad jei aštriai nemėgstate, pasireguliuokit prieskonius pagal savo skonį.

Gaminsime 4 porcijas.

Ingredientai

  • 1 žiubsnis čili dribsnių;
  • 2 v. š. kumino sėklų;
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 raudonasis svogūnas;
  • 140 g. raudonųjų lęšių;
  • 700 ml daržovių sultinio (arba vandens);
  • 400 g konservuotų pomidorų savose sultyse, be priedų;
  • 200 g (pusė skardinės) konservuotų avinžirnių (arba virtų);
  • 1 v. š. smulkintos kalendros;
  • Graikiško jogurto patiekimui.

Gaminimo eiga

  1. Čili dribsnius bei kumino sėklas suberiame į didelį puodą ir kepiname kol prieskoniai paskleis aromatą. Įpilame aliejų, įberiame smulkintą svogūną ir kepiname maždaug 4 minutes.
  2. Į puodą suberiame lęšius, supilame smulkintus konservuotus pomidorus ir viską užpilame sultiniu. Užvirus puodą uždengiame ir leidžiame troškintis 15 minučių.
  3. Rankiniu trintuvu viską sumalame tiesiog puode, arba supilame į blenderį ir sumalame jo pagalba. Trintą sriubą užverdame, suberiame smulkintą kalendrą ir perplautus avinžirnius. Paverdame minutę, ir puodą nukeliame nuo ugnies. Paragaukite, jei trūksta prieskonių – pagardinkite pagal savo skonį. Aš papildomai dėjau šiek tiek druskos ir pipirų.

Patiekiame su šaukštu graikiško jogurto, tiktų ir sveika traški duonelė.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*