Sotusis jautienos ramenas

Tai kas gi yra tas ramenas? Tai patiekalas, kurio svarbiausios sudedamosios dalys yra sultinys ir makaronai. Tiksli ramen kilmė nėra žinoma, tačiau manoma kad šio patiekalo tėvynė yra Japonija, nors tiek pats pavadinimas, tiek makaronai, yra kilę iš Kinijos.

Pagrindinis ir svarbiausias čia yra sultinys. Bet kaip žinom, gerą sultinį reikia virti pusę dienos, o ir reikia geros (tikros) mėsos. Jei turit galimybę gauti mėsos iš kaimo net nedvejodami virkit sultinį patys, pažadu – neatsistebėsit skoniu! O kadangi aš dar Londone neatradau geros, sultiniui tinkančios mėsos – teks cheatint (sveiki, sultinio kubeliai! Nors pirkdama sultinio kubelius visada išsirenku pačią sveikiausią versiją).

Tikram ramenui pagaminti yra reikalingi kvietinių miltų makaronai, kitaip, sako, bus jau nebe tikras ramenas 🙂 Tad ir naudojau tikrus, iš kinietiškų pakuočių, išmetus prieskonių ir aliejaus pakelius kad bent šiek tiek to blogio sumažint! Nors gavosi labai skaniai, kitą kartą naudosiu ryžių makaronus (ramen makaronuose yra nemažai mums visiškai nereikalingų sudedamųjų dalių).

Taip pat į rameną paprastai dedamas marinuotas kiaušinis, dažniausiai skystai virtas. Aš dėjau kietai virtą ir nemarinuotą – trumpai paplaukiot sultiny jam pilnai užtenka 🙂

Ingredientai

  • 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1 didelis svogūnas;
  • 3 vidutinio dydžio morkos;
  • 2 saliero stiebai;
  • 2 česnako skiltelės;
  • 1/4 puodelio smulkintų petražolių;
  • 3 (220 ml) puodeliai jautienos sultinio;
  • 2 puodeliai vištienos sultinio;
  • 2 puodeliai vandens;
  • 5 valg. šaukšt. sojų padažo;
  • 1-2 valg. šaukšt. Sriracha padažo;
  • 2 pakuotės ramen kvietinių makaronų;
  • 4 laiškiniai svogūnai;
  • 1 jautienos kepsnys, supjaustytas;
  • Kietai arba minkštai virti kiaušiniai;
  • Druskos ir pipirų paskaninimui.

Gaminimo eiga

Dideliame puode įkaitinam aliejų, suberiam smulkiai pjaustytą svogūną, smulkintus saliero stiebus ir morkas. Daržoves kepam apie 10 minučių arba kol morkos suminkštės, o svogūnas taps permatomu. Suberiame smulkintą česnaką su 3/4 petražolių ir kepame dar minutę. Įpilam jautienos sultinį, vištienos sultinį, vandenį, sojų ir sriracha padažus. Išmaišius paragaujam ar nieko netrūksta, galim paskanint pipirais ir druska. Sriubai užvirus puodą uždengiam ir paliekam virti 10-12 minučių, ugnį sumažiname. Tada sudedam makaronus ir leidžiam virti dar 3 minutes. Sriubą patiekiame giliuose dubenėliuose, ant viršaus išdėliojame per pusę perpjautus kiaušinius, pjaustytą jautieną, laiškinius svogūnus ir petražoles.

Jautienos kepimas: Jautienos išpjovą pamarinavau pipirų, druskos, svogūnų bei česnakų miltelių mišinyje ir kepiau iš abiejų pusių po kelias minutes. Aš mėgstu pilnai iškepusią mėsą, na o jei jūs norite raudono viduriuko – kepkit trumpiau.

Visą šį grožį skanavome naudodamiesi medinėmis lazdelėmis, kas visada rytietiškiems patiekalams suteikia daugiau savitumo 🙂

Labai rekomenduoju išbandyti šį receptą ir apačioje pakomentuoti ar patiko.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *