Keptų daržovių sriuba

Trinta keptų daržovių sriuba

Tie, kurie mano tinklaraštį skaito jau ilgai, žino, jog tiesiog negaliu gyventi be orkaitėje keptų daržovių. Greita, maistinga ir labai sveika. Bet net ir jos kažkada atsibosta! Atėjus šaltiems orams užsimaniau sriubų, o kokią sriubą virti, kad gautum daug vitaminų? Daržovių. Nusprendžiau orkaitėje keptas daržoves paversti į tirštą, iš vidaus šildančią sriubą 🙂 Pavyko puikiai. Ir pagaliau turiu siubos receptą, kuriame saldžioji bulvė ne tik kad nesugadina skonio, bet ir jį žymiai pagerina.

Lidl Lietuva mano pagrindinė daržovių pirkimo vieta, o ypač vėsiuoju metų laiku, kai nebesinori vaikščioti iki turgelio. Visada randu tai, ko ieškau, o ir daržovės ten kasdien kruopščiai atrenkamos, tad suvytusių ar pasenusių užtikti dar neteko. Pagaliau ten randu ir raudonąjį svogūną, kurį anksčiau tikrai ne visur ir ne visada pavykdavo rasti.

Na o ši daržovių sriuba puikiai atstoja vakarienę. Jeigu kažkokios daržovės nemėgstate ar negalite valgyti, drąsiai keiskite kitomis.

Ingredientai

  • 1 didelė saldžioji bulvė iš “Lidl turgelio“;
  • 1 raudonoji paprika iš “Lidl turgelio“;
  • 1 geltonoji paprika iš “Lidl turgelio“;
  • 2 morkos iš “Lidl turgelio“;
  • 1 raudonasis svogūnas iš “Lidl turgelio“;
  • 3 česnako skiltelės;
  • 3 v. š. alyvuogių aliejaus “Primadonna“;
  • 1/2 a. š. jūros druskos “Kania“;
  • 1/2 a. š. maltų juodųjų pipirų “Kania“;
  • 1/2 a. š. saldžiosios paprikos “Kania“;
  • 1/2 a. š. malto kumino;
  • 1l daržovių sultinio;
  • 1/3 puodelio tarkuoto parmezano “Grana padano“.

Šiuos produktus galite įsigyti visose Lidl Lietuva parduotuvėse.

Gaminimo eiga

  1. Orkaitę įkaitiname iki 200 °C.
  2. Saldžią bulvę, paprikas ir morkas supjaustome kubeliais, suberiame į skardą. Sudedam česnako skilteles, apšlakstome aliejumi, suberiame prieskonius ir išmaišome. Dedame į orkaitę kepti 20 minučių. Įpusėjus kepti, pamaišome.
  3. Praėjus 20 minučių, į skardą suberiame stambiai pjaustytą raudonąjį svogūną, išmaišome, ir kepame dar 10 minučių, kol daržovės suminkštės.
  4. Keptas daržoves suberiame į puodą, iš jų kelis šaukštus daržovių atidedame į šalį. Įpilame daržovių sultinį, leidžiame užvirti, o užvirus leidžiame troškintis apie 5 minutes. Puodą nukeliame nuo ugnies ir viską sutriname rankiniu trintuvu.
  5. Į sriubą suberiame tarkuotą parmezaną, pagardiname prieskoniais pagal skonį, išmaišome, ir patiekiame su keptomis daržovėmis ir papildomu šaukšteliu tarkuoto parmezano.

Orkaitėje keptos daržovės sriubai suteikia ypatingą skonį, na o sūris šį patiekalą užbaigia, jai suteikdamas papildomo prieskonio. Tiršta sriubos konsistencija garantuoja sočią ir šildančią vakarienę vėsiam rudens vakarui.

Trinta daržovių sriuba

Sukurta su Lidl Lietuva.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*