Vištienos sriuba su špinatais

Vištienos sriuba su daržovėmis – mano dažnas pasirinkimas šaltais žiemos vakarais, kai norisi kažko ne itin sunkaus, bet šildančio ir skanaus. Vištienos ir daržovių visada turiu namuose, tad nereikia rūpintis pirkinių sąrašu. Anksčiau sriubų niekada nevalgydavau, gal dėl to, kad neturėjau supratimo kaip pagamint skanią sriubą. Su laiku supratau kas sriubą padaro tobula, ir dabar kas savaitę mėgaujuosi sriubomis. Vienas dalykas vis dar nesigauna 🙂 Rodos taip paprasta, bet nesigauna nors tu ką. Tai yra skysta sriuba! Kad ir kaip stengčiausi, dažniausiai gaunasi sriuba/troškinys, t.y. labai tiršta sriuba. Žinau kad pati kalta, nes beveik visada viską dedu “iš akies“, bet vis tikiuosi kad vieną kartą visai netyčia pavyks pagaminti skystą sriubą. Ir ne dėl to kad tirštos nėra skanu, bet tam kad pavalgius sriubos dar tilptų ir antras patiekalas.

Keliaujam prie recepto, kurį labai rekomenduoju išmėgint visiems sultinio tipo sriubų mėgėjams.

Ingredientai

  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 svogūnas;
  • 2 česnako skiltelės;
  • 4 rozmarino šakelės;
  • 1 saliero stiebas;
  • 2 morkos;
  • 2 bulvės;
  • 1 l vištienos sultinio;
  • 1/2 a. š. druskos;
  • 1/2 a. š. maltų pipirų;
  • 400 g. (skardinė) Cannellini pupelių;
  • 2 virtos vištienos krūtinėlės puselės, plėšytos;
  • 2 saujos špinatų;
  • 1 v. š. smulkintų petražolių;

Patiekimui: tarkuoto parmezano sūrio, rozmarinų šakelės, petražolių, duonos.

Gaminimo eiga

  1. Puode įkaitiname aliejų, suberiame smulkintą svogūną ir kepiname keletą minučių. Įspaudžiame česnaką, suberiame rozmarinų lapelius ir pakepiname dar porą minučių.
  2. Į puodą suberiame kubeliais pjaustytas morkas, bulves ir salierus. Viską užpilame vištienos sultiniu, įberiame druską su pipirais. Sriubai užvirus, sumažiname ugnį, puodą uždengiame dangčiu ir verdame 20 minučių.
  3. Pupeles perplauname šaltu vandeniu ir suberiame į sriubą. Paverdame 3 minutes ir sudedame plėšytą vištieną. Pavirus porą minučių, įdedame smulkintus špinatus. Verdame apie minutę, tol kol špinatai suminkštės. Šiame žingsnyje paragaujame ar netrūksta jokių prieskonių, ir jei trūksta – įberiame pagal skonį.

Sriubą patiekiame dubenėliuose, užtarkuodami šiek tiek parmezano ir pagardindami prieskoninėmis žolelėmis.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*