Šviežių voveraičių sriuba su daržovėmis ir lašiša

Voveraičių sriuba su lašiša

Vasaros metą išnaudoju patiekalams su sezoninėmis daržovėmis. Ragauju viską, kas šviežia, skanu, o geriausia- užauginta Lietuvoje.

Dalinuosi gal ir ne visai vasarišku receptu, tačiau tokiu, kuris ne tik sušildys vėsų vasaros vakarą, bet ir paskleis pačius maloniausius aromatus visuose namuose. Šviežių voveraičių sriuba su lašiša- būtent tas patiekalas, kurį mielu noru gaminčiau ištisus metus.

Šviežios daržovės, naudotos šiam receptui, iš Lidl Lietuva. Suskubkite, kol dar yra voveraičių! O ir bulvės dar vos tik nukastos 🙂

Ingredientai

  • 1 v. š. sviesto;
  • 1 poras;
  • 200 g. voveraičių;
  • 1 morka;
  • 3 bulvės;
  • 700 ml daržovių sultinio;
  • 150 g. grietinės;
  • 300 g. lašišos;
  • Druskos;
  • Pipirų;
  • Šviežių krapų.

Gaminimo eiga

  1. Puode ištirpiname sviestą, suberiame smulkintą porą. Lengvai apkepiname, sudedame voveraites ir maišydami kepame dar keletą minučių.
  2. Bulves ir morkas supjaustome, sudedame į puodą ir užpilame sultiniu. Sriubai užvirus, puodą uždengiame dangčiu ir verdame apie 10 minučių, kol daržovės išvirs.
  3. Lašišą supjaustome kubeliais, sudedame į puodą kartu su grietine, išmaišome ir verdame dar 5 minutes.
  4. Suberiame smulkintus krapus, paskaniname juodaisiais pipirais, druska. Sriubą patiekiame su traškia duona.

Gaila, jog šiemet neturėjau progos pati pagrybauti. Kokia tai puiki meditacija! O ir patiekalai su lietuviškais grybais gaunasi fantastiški. Gerai, jog parduotuvėse jų vis dar galima įsigyti, ir pasimėgauti natūraliu, aromatingu produktu.

Receptui nepamirškite šviežių krapų, galite dėti ir kitų žalumynų. Papildomai prieskonių nereikia, nes gero skonio čia tikrai netruks.

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Lidl Lietuva.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*