15 pusryčių glotnučių idėjų

15 pusrytinių glotnučių idėjų

Neretai pritrūkstame idėjų pusryčių glotnučiams, arba tiesiog nesugalvojame iš ko susiplakti sveikąjį kokteilį. Todėl padariau savo mėgiamiausių kokteilių sąrašą, kurio užteks net 2 savaitėms, geriant kasdien 🙂

Čia sudėjau savo mėgiamsiausius žaliuosius, desertinius, jogurtinius glotnučius, netgi keletą su kefyru! Kiekvienas rasit kažką savo skoniui. Naudojau tik pagrindinius produktus, kurių dauguma turime namuose. Įrašo apačioje rasite informaciją, kuo galima pakeisti vieną ar kitą produktą, taip pat ir ką galite dėti papildomai.

15 pusrytinių glotnučių kombinacijų

★ Bananas, avižiniai dribsniai, migdolų pienas, cinamonas;

Šilauogės, bananas, avokadas, kanapių sėklos, migdolų pienas;

Bananas, riešutų sviestas, avižiniai dribsniai, graikiškas jogurtas, migdolų pienas;

Ananasai, bananas, migdolų pienas, ciberžolė, imbieras;

Avižiniai dribsniai, kakava, kanapiu proteinas, riešutų sviestas, migdolų pienas, agavų sirupas;

Kefyras, braškės, bananas, linų sėmenys, kokoso drožlės;

Kefyras, bananas, kakava, medus;

Burokėlis, šilauogės, bananas, lapinis kopūstas (kale), migdolų pienas;

Lapinis kopūstas (kale), salieras, kivi, migdolų pienas;

Brokolis, morka, salieras, migdolų pienas;

Lapinis kopūstas (kale), mango, bananas, migdolų pienas, kanapių proteinas;

Avokadas, mango, bananas, špinatai, kanapių sėklos, migdolų pienas;

Mango, jogurtas, bananas, ciberžolė, migdolų pienas;

Ananasas, bananas, jogurtas, linų sėmenys, migdolų pienas;

Ananasas, kokosų pienas (full fat), tarkuota laimo žievelė, kanapių baltymai, vanduo.

Kaip susikombinuoti tobulą glotnutį?

Pirmiausia- mums reikia žaliosios bazės: špinatų, lapinio kopūsto, brokolio.

Tada renkamės 2 rūšis uogų arba vaisių. Gali būti netgi daržovės (morkos, burokėliai, agurkas).

Galiausiai reikės ir skysčio. Dažniausiai naudoju augalinį pieną (mėgiamiausias šiuo metu yra Alpro migdolų, nesaldintas). Visada atkreipkite dėmesį į augalinių gėrimų sudėtį, rinkitės be skonių ir be priedų, geriausia becukriai. Galima naudoti ir vandenį, kefyrą, graikišką jogurtą maišytą su vandeniu. Augalinis pienas suteikia man asmeniškai geriausią skonį ir gerą tekstūrą gėrimui.

Papildomai naudojam:

1. Skaidulų šaltinius (maltas linų sėmenis, kanapių sėklas);

2. Supermaistą (čija sėklas, goji uogas, acai miltelius, spiruliną ir tt.).

3. Riebalus (riešutus, riešutų sviestą).

4. Baltymus (tam geriausiai tinka tiesiog graikiškas arba paprastas nesaldintas jogurtas);

5. Prieskonius (imbierą, ciberžolę, mėtas, cinamoną).

Pagal tai, ką turite namuose, ir kokių tikslų siekiate, kombinuokite savo glotnučius. Nebijokite eksperimentuoti, svarbiausia sekite mano aprašytą gero klotnučio taisyklę, o visa kita- fantazijos reikalas.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*