Burokėlių ir uogų kokteilis

Burokėlis mano virtuvėjė retas svečias. Nežinau kaip jums, bet man ši daržovė tarsi neįminama mįslė: keisto skonio, dažanti viską prie ko prisiliečia, na ir šiaip ne iš tų apie kurias pagalvoji eidamas pirkti daržovių.

Mano sveiko maiso filosofija yra: “Valgyk kuo daugiau natūralių mums naudingų produktų, neperdirbto maisto, ir tada nereikės bijoti papildomo šaukštelio cukraus ar ne tokių sveikų riebalų“. Svarbiausia gauti kuo didesnį kiekį vitaminų ir mūsų organizmui naudingų medžiagų, neapsunkinti skrandžio sunkiu maistu, na ir padėti žarnynui išsivalyti, o skrandžiui – geriau virškinti. Tad nori nenori, burokėlį teko priimti į savo virtuvę. Jis yra laikomas netgi vaistiniu augalu, kuris padeda kovoti su virškinimo ir skrandžio problemomis. Burokėliai puikiai tinka prie mėsos, kadangi jie padeda skrandį apsaugti nuo sunkaus maisto. Na o reguliariai geriamos burokėlių sultys (arba trinti vaisiniai kokteiliai su burokėliais, kurių receptu tuojau pat pasidalinsiu) padeda atstatyti žarnyno mikroflorą, neutralizuoja toksines medžiagas ir pašalina jas iš organizmo. Taip pat stiprina imunitetą, kas yra itin svarbu šaltuoju metų laiku.

Kadangi grynų burokėlių sulčių negalėčiau gerti (man asmeniškai neskanu), rytais geriu burokėlių ir uogų kokteilį su bananais. Labai skanus, šiek tiek rūgštokas, bet tuo pačiu ir saldus. Burokėlių skonis jaučiasi, tačiau jis neužgožia kitų ingredientų. Rekomenduoju išbandyti ir valytis organizmą kartu!

Ingredientai

  • 2 bananai;
  • 1 arbat. šaukšt. medaus;
  • 1 puodelis nesaldinto migdolų pieno (arba bet kokio kito augalinio pieno);
  • 1 vid. dydžio virtas burokėlis;
  • 2 puodeliai šaldytų raudonų uogų (mėlynės, avietės, gervuogės, vynuogės);
  • 1 valg. šaukšt. kanapių sėklų arba chia sėklų (galite ir nedėti)

Viską sudedame į blenderį ir triname iki vientisos masės.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *