Gaivinantis arbūzų gėrimas su laimu

Gaivus arbūzų gėrimas

Arbūzų gėrimas puikiai atvėsins karštą vasaros dieną. Galite vaišinti draugus, svečius, vėsintis juo patys, arba pasigaminti tiesiog kai nusiperkat visą arbūzą ir matot, jog nespėsit visko suvalgyti.

Ingredientai

  • 4 puodeliai arbūzo be sėklų;
  • 1 laimas;
  • 2 v. š. cukraus;
  • Mėtos lapelių;
  • Ledukų.

Gaminimo eiga

  1. Arbūzo gabalėlius sudedame į blenderį, įspaudžiame laimo sultis, suberiame cukrų, ir viską susmulkiname.
  2. Arbūzą galima arba nukošti, arba patiekti tiesiog taip, priklausomai nuo paties arbūzo ir ragautojų noro. Taip pat tirštesnį gėrimą galima atskiesti šaltu vandeniu.
  3. Į stiklines beriame ledukus, dedame laimo skilteles, mėtų lapelius, ant viršaus pilame arbūzų gėrimą.

Stiklinių kraštus galite padekoruoti cukrumi. Paprasčiausiai patepkite kraštelius sirupu arba medumi, ir merkite stiklinę į cukrų, šiek tiek pasukiokite. Krašteliai dailiai pasidengs cukraus gabaliukais.

Šį kartą arbūzo nenukošiau. Rekomenduoju jį nukošti kai norisi vientisesnės konsistencijos, kažko panašiau į limonadą, skystesnio.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*