Gaivinantis greipfrutų limonadas

Gaivus greipfrutų limonadas

Gaivus greipfrutų limonadas pagaminamas labai greitai namų sąlygomis. Sirupą išvirsite vos per keletą minučių, o tada jau tik beliks sumaišyti keletą ingredientų.

Ši greipfrutų, laimo ir rozmarino kombinacija buvo bene geriausia, ką atradau eksperimentuodama beieškant gero vėsinančio gėrimo, kai Lietuvą užpuolė mums neįprasti karčiai. Derinau su gazuotu vandeniu, kurį nuo šiol taip pat pasigaminu namuose su savo naujuoju vasaros draugu- Aga vandens gazavimo aparatu. Jis yra mūsų tikras išsigelbėjimas per karščius!

Rozmariną būtinai šiek tiek pavirkit. Cukraus galima dėti ir daugiau, aš stengiausi kaip visada sumažinti iki minimumo: tiek, kad nebebūtų rūgštu, bet ir nebūtų labai saldu. Toks ir buvo mano tikslas- pakeisti stipriai saldintus gazuotus gėrimus į namų gamybos limonadą su burbuliukais, kuris būtų bent kažkiek sveikesnė alternatyva tam, kam kartais neatsispiriam 🙂

Ingredientai

Sirupui reikės:

  • 2 greipfrutų sulčių;
  • 3 v.š. cukraus;
  • Rozmarino šakelės.

Limonadui:

  • Gazuoto vandens;
  • Ledukų;
  • Rozmarino šakelių;
  • Laimo skiltelių.

Gaminimo eiga

  1. Į puodą supilame greipfrutų sultis ir dedame ant kaitlentės virti kol užvirs. Suberiame cukrų, įmetame rozmarino šakelę ir maišydami verdame tol, kol ištirps cukrus. Paliekame atvėsti, išmetame rozmarino šakelę. Galime perkošti arba palikti su greipfrutų minkštimu.
  2. Į stiklinę pridedame ledukų. Pilam keletą šaukštų pagaminto sirupo, užpilame gazuotu vandeniu, kurį pasigaminame su AGA gazavimo aparatu. Įspaudžiame laimo sulčių, patiekiame su laimo skiltelėmis ir rozmarino šakele.

Taip galite eksperimentuoti su įvairiausiais vaisiais, prieskoninėmis žolelėmis. Kiekvieną dieną galime gerti vis kitokį gazuotą vandenį, o drąsiausi galite net nesidėti jokio cukraus.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*