Sveikas, skanus gėrimas – desertas, praskaidrinsiantis niūrias nuotaikas bent akimirkai. Kartais tik tiek ir tereikia.
Šis jogurtinis gėrimas gimė Indijoje, gaminamas iš jogurto su vandeniu ir gardinamas prieskoniais, kartais vaisiais. Būtent mango lassi išpopuliarėjo bene labiausiai, ir visai ne be reikalo!
Mango lassi mėgsta ir mano mažoji dukrytė Liepa. Dažniausiai naudoju gerai sunokusį šviežią mangą ir jokio cukraus, na o šį kartą naudojau šaldytą.
Mango tinka tiek šviežias, tiek šaldytas. Galima gaminti be cukraus (rekomenduoju, jei naudojat šviežią, saldų mangą) arba su cukrum, jeigu naudojat šaldytą (jie dažniausiai būna kiek rūgštesni)🥭
Ingredientai
- 200 g šaldytų mangų;
- 200 ml natūralaus jogurto (naudojau “Dobilas”);
- 100 ml augalinio pieno;
- 2 a.š. cukraus;
- 1/2 a.š. maltos ciberžolės (paryškina geltoną spalvą);
- Žiupsnis malto kardamono.
Gaminimo eiga
- Mango, jogurtą, augalinį pieną, cukrų, ciberžolę ir kardamoną sudedame į maisto smulkintuvą ir sutriname iki vientisos konsistencijos. Patiekiame stiklinėse arba taurėse, puošiame vaisiais, uogomis.
Galime rinktis tiek tirštą, tiek skystesnę versiją- tirštumą rekomenduoju reguliuoti augaliniu pienu, nes jogurtas į šį gėrimą įneša rūgštelės.
Skanaus!
Aušra