Moliūginė kava ”Pumpkin Spice Latte”

Tik tikri kavos mėgėjai supras, koks didis dalykas yra moliūgų aromato kava rudenį. Pumpkin spice latte (moliūgų skonio late kava) yra neatsiejama mūsų rudens dalis. Mūsų mylima Starbucks kavinė šią kavą išleidžia Rugsėjį, ir tada supranti, jog baigėsi vasara.. Bet šios kavos dėka ruduo būna spalvingesnis ir ne toks liūdnas 🙂

Kadangi paprastai kavinėse šioje kavoje cukraus yra neapsakomai daug, na o ir namie juk norisi jaukiai pasėdėti su kavos puodeliu, noriu parodyti kad skanią kavą galime lengvai pasigaminti ir patys! Tokiu būdu kontroliuosim cukraus bei prieskonių kiekį, ir galėsim keisti skonį būtent taip, kaip labiausiai patinka mums.

Dabar pasigaminsime moliūgų sirupą, kurį supilsime į butelį ir galėsime mėgautis kava kada tik panorėję ateinančias 2-3 savaites.

Ingredientai

  • 1 skardinė moliūgų piure;
  • Cukraus arba saldiklio (pagal skonį, pilkit ir ragaukit. Koncentratas gali būti labai saldus, nes kai gaminsim kavą šio sirupo pilsim nedaug. Aš naudojau rudą cukrų);
  • 2 cinamono lazdelės;
  • Vandens (suskystinti moliūgui);
  • 2 arbat. šaukšt. cinamono;
  • 1/4 arbat. šaukšt. imbiero;
  • 1/4 arbat. šaukšt. maltų gvazdikėlių;
  • 1/4 arbat. šaukšt. muskato;
  • 1 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto.

Gaminimo eiga

  1. Viską sudedame į puodą ir gerai išmaišom. Pilam vandenį tol kol moliūgo masė suskystėja. Leidžiam sirupui užvirti. Užvirus išimame cinamono lazdeles, leidžiam atvėsti.
  2. Pagamintą masę perkošiame per sietelį, tam kad sirupo masė būtų vientisesnė. Jei nenorite to daryti, šį žingsnį galima praleisti.
  3. Sirupą supilame į specialų butelį su kamšteliu ar kitą indą. Šaldytuve šį sirupą galima laikyti iki kelių savaičių.

Kavos paruošimas

  1. Į puodą įpilame pieno, espresso kavos ir keletą šaukštų sirupo, leidžiam užvirti. Paragaujam – galime įdėti dar daugiau prieskonių arba cukraus.
  2. Kavą patiekiame puodeliuose arba stiklinėse. Papuošiame įprastinės grietinėlės alternatyva – kokoso grietinėle.

Skanaus!

Aušra

 

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *