Apelsininis keksas

Apelsininis keksas

Vos paragavusi šio apelsinų skonio kekso iškart jį įsimylėjau. Nėra jis itin sveikas, nemažai cukraus, tačiau tas skonis! Kad ir kaip šis keksas nedera su mano mitybos principais, saldžių dienų būna visiems, tad tiesiog negalėjau nepasidalinti šiuo nuostabiu receptu.

Keksą ragavome Italijoje, svečiuodamiesi pas labai šiltą italų šeimą. Šeimininkė vaišino mus savo ruoštu maistu, kuris buvo paprastas, bet tuo pačiu tobulas. Desertui- apelsininis keksas, kurio receptą sėkmingai pavyko gauti 🙂 Taigi pristatau: super skanus keksas, kuris pavyks kiekvienam!

Ingredientai

  • 250 g. baltojo cukraus;
  • 375 g. kvietinių miltų;
  • 4 kiaušiniai;
  • 100 ml alyvuogių aliejaus (švelnaus skonio);
  • 2 apelsinų (žievelių ir sulčių);
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • 1/2 a. š. vanilinio cukraus.

Gaminimo eiga

  1. Cukrų suberiame į kiaušinius ir viską gerai išplakame rankiniu mikseriu. Supilame aliejų, apelsinų sultis, įtarkuojame apelsinų žievelę ir viską gerai išmaišome.
  2. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, vaniliniu cukrumi, ir įmaišome į tešlą.
  3. Kepimo formą lengvai patepame kokosų aliejumi. Tešlą supilame į formą, ir dedame į 160 °C orkaitę kepti 50-60 minučių, priklausomai nuo kepimo formos dydžio.
  4. Keksą paliekame atvėsti, tada išimame iš formos, apiberiame cukraus pudra, tarkuota apelsinų žievele. Norisi saldžiau? Apliekite cukraus pudros glajumi.

Originalus receptas, gautas iš italės, rekomendavo keksą kepti 40 minučių, tačiau man laiko pritrūko, ir teko kepti visą valandą. Kiek pamenu, jos kepinys buvo siauresnis ir žemesnis, tad man teko kepimo laiką pakoreguoti pagal mano naudojamą kepimo formą keksui.

Taip pat artėjant link kepimo pabaigos, temperatūrą padidinau iki 180 °C. Norėjosi tos auksinės spalvos, tad temperatūros padidinimas tikrai padėjo.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*