Avižiniai keksiukai su bananais

Avižiniai keksiukai su bananais

Kartais pusryčiams norisi kažko prie arbatos, bet kad tas kažkas nebūtų desertas, ir nebūtų rimti pusryčiai. Tokioms dienoms ir tokiems norams numalšinti rekomenduoju šiuos avižinius bananinius keksiukus, kurie pakeis mūsų taip pamiltą populiariąją bananinę duoną.

Ingredientai

  • 1 1/2 puodelio smulkintų avižinių dribsnių;
  • 1 1/4 puodelio kvietinių miltų;
  • 1/3 puodelio rudojo cukraus;
  • 1 1/2 a. š. kepimo miltelių;
  • 1 a. š. cinamono;
  • Žiupsnio druskos;
  • 2 kiaušinių;
  • 3 v. š. augalinio pieno;
  • 1/4 puodelio kokosų aliejaus;
  • 1 a. š. vanilės ekstrakto;
  • 3 prinokusių bananų.

Papuošimui:

  • 1/2 puodelio avižinių dribsnių;
  • 1/4 a. š. cinamono;
  • 1 v. š. medaus;
  • 2 v. š. kokosų aliejaus.

Gaminimo eiga

  1. Dubenyje sumaišome avižinius dribsnius su miltais, cukrumi, kepimo milteliais, cinamonu ir druska.
  2. Kitame dubenyje išplakame kiaušinius, įmaišome kokosų aliejų ir vanilę. Viską supilame į dubenį su sausais ingredientais ir išmaišome.
  3. Sutriname bananus ir įmaišome į tešlą. Įpilame augalinį pieną.
  4. Sumaišome visus ingredientus papuošimui: avižinius dribsnius, cinamoną, medų, kokosų aliejų.
  5. Tešlą supilame į keksiukų formeles, ant viršaus užberiame šiek tiek paruoštų papuošimui dribsnių, ir dedame į 190 °C orkaitę kepti 20-čiai minučių.

Keksiukai sveikuoliški, ne itin saldūs, bet pilnai pakaks tam saldumynų norui numalšinti 🙂 Skoniu primena bananų duoną.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *