Avižiniai sausainiai su razinomis

Avižiniai sausainiai su razinomis

Avižiniai sausainiai, kepti namuose, yra puiki alternatyva pirktiniams pusryčių sausainiams. Juose galime kontroliuoti cukraus kiekį, naudoti savo mėgstamus ir laiko patikrintus ingredientus.

Esu bandžiusi įvairias ingredientų avižiniams sausainiams variacijas. Nemeluosiu, super sveiki avižiniai sausainiai nėra itin skanūs 🙂 Skaniausi ir ploniausi yra tie, kuriuose praktiškai vien cukrus ir sviestas, šiek tiek avižinių dribsnių. Po ilgų eksperimentų radau aukso viduriuką, ir manau jog šis receptas yra geriausias iš visų bandytų skonio, tekstūros ir sudėties atžvilgiu.

Ingredientai

  • 1.5 puodelio avižinių dribsnių;
  • 1 puodelis kvietinių miltų;
  • 1 a.š. cinamono;
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių;
  • Žiupsnio druskos;
  • 1/2 puodelio rudojo cukraus;
  • 1/2 puodelio sviesto;
  • 1 kiaušinio;
  • 3 v.š. augalinio pieno;
  • 2 v.š. medaus;
  • 1/2 puodelio razinų;
  • 1/2 a.š. vanilės.

Gaminimo eiga

  1. Dubenyje sumaišome miltus, avižinius dribsnius, cinamoną, kepimo miltelius, druską.
  2. Cukrų išmaišome kartu su kambario temperatūros sviestu, geriausia maišyti mikseriu. Įmaišome kiaušinį, augalinį pieną, medų, vanilę, vėl išmaišome.
  3. Viską įmaišome į sausus igredientus, suberiame razinas. Formuojame sausainius, ant kepimo popieriumi patiestos skardos dėdami po šaukštą sausainių tešlos. Kepame 15-20 minučių 180 °C temperatūroje, arba tol kol sausainiai parduos.

Prieš valgant atvėsiname, taip sausainiai įgaus traškumo. Kaip ir dalis kepinių, šie sausainiai skaniausi sekančią dieną- gal dėl to, kad būna ilgai laukti? 🙂

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *