Avižiniai sausainiai su riešutais

Kai norisi kažko skanaus ateinančiai savaitei, dažniausiai avižiniai sausainiai būna mano pasirinkimas numeris 1.

Jie itin greitai paruošiami, yra sveiki, labai sotūs ir gali numalšinti alkį gan ilgam, dėl to juos gaminu labai dažnai. Kadangi dažniausiai viską dedu ”iš akies”, kiekvieną kartą jie gaunasi vis kitokie, tačiau šį kartą labai pasistengiau, ir pagaminau pačius skaniausius sausainius!

*Saldūs, nors ir cukraus kiekį mažinau iki minimumo;

*Nėra sausi ir sprangūs! Man tas labai svarbu.

Vertinam!

Ingredientai

  • 2 puodeliai avižinių dribsnių (1 puodelis = 220ml);
  • 1 puodelis saulėgrąžų sėklų;
  • 1/2 puodelio džiovintų goji uogų;
  • 1/4 puodelio sezamų sėklų;
  • 1/4 puodelio moliūgų sėklų;
  • 1/2 puodelio razinų ir džiovintų spanguolių mišinio;
  • 1/4 puodelio chia sėklų;
  • 3 kiaušiniai;
  • 1 valg. šaukšt. aukščiausios rūšies miltų;
  • 2 valg. šaukšt. maltų migdolų;
  • 3 valg. šaukšt. kokosų aliejaus;
  • 1 valg. šaukšt. rudojo cukraus;
  • 1 valg. šaukšt. skysto medaus.

Gaminimo eiga

  1. Dubenyje sumaišome avižas, saulėgrąžų sėklas, goji uogas, sezamus, moliūgų sėklas, chia sėklas, razinas bei spanguoles.
  2. Kitam dubenyje gerai išplakame kiaušinius. Supilame išlydytą ir atvėsintą kokosų aliejų, įmaišome cukrų ir medų.
  3. Paruoštą kiaušinių plakinį užpilame ant sausų produktų mišinio ir viską gerai išmaišome. Įberiame miltus bei maltus migdolus, ir vėl viską išmaišome.
  4. Formuojame plokščius sausainius ant kepimo popieriumi patiestos skardos. Kepsime apie 15 minučių orkaitėje įkaitintoje iki 180 °C. Sausainiai bus iškepę kai gražiai paruduos.  

Iš šio kiekio iškepiau 17 didelių sausainių.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*