Becukriai migdoliniai keksiukai su mėlynėmis

Becukriai keksiukai? Taip taip, teisingai išgirdote 🙂 Dabar itin madinga bijoti cukraus, tad bijome ir mes! Visi drąsuoliai, kurie be cukraus negali, naudokit šiek tiek rudojo cukraus. Išties, jeigu cukraus esate pratę naudoti nedaug, šie keksiukai bus pakankamai saldūs.

Ingredientai

  • 10 datulių;
  • 200 g. miltų su kepimo miltais (angl. self raising);
  • 50 g. maltų migdolų;
  • 1/2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 2 kiaušiniai;
  • 100 ml graikiško jogurto;
  • 100 g migdolų sviesto;
  • 2 bananai;
  • 75 g. mėlynių (naudojau šaldytas);
  • Avižų dribsnių papuošimui.

Gaminimo eiga

  1. Orkaitę įkaitiname iki 180 °C. Datules suberiame į blenderį, įpilame šiek tiek karšto vandens ir sumalame iki vientisos masės.
  2. Sumaišome miltus su maltais migdolais, įberiame kepimo miltelius.
  3. Kitame dubenyje išplakame kiaušinius, įmaišome jogurtą, trintus bananus, datules ir migdolų sviestą. Gerai išmaišome, tada įmaišome mėlynes.
  4. Tešlą supilstome į keksiukų formeles, apiberiame avižomis ir dedame kepti 25 minutėms.
  5. Iškepusius keksiukus paliekame atvėsti.

Bananas padės keksiukams palaikyti drėgmę, o migdolai bus atsakingi už mūsų sotumo jausmą 🙂 Smagiausia šių keksiukų kepimo dalis – jie nesubliūkšta!

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *