Brokolių duona

Nuo šiol brokoliai bus Tavo mėgstamiausia daržovė 🥦

Fantastiška brokolių duona, puikiai tiksianti tais momentais, kai metame svorį, ber vistiek norime sumuštinio, arba greitai prisireikė duonos bet jos nebeliko, o iki parduotuvės toli arba tiesiog nėra galimybės nuvažiuoti.

Socialiniuose tinkluose moterys aktyviai gyvė savo poziciją, ar tai visgi yra duona, ar pyragas. Kaip aš sakau- viskas, iš ko galim pasidaryti basic sumuštinį su dešra ar kitais mėgiamais priedais, yra duona. Na o pyragas, jau prie desertų. Na bet kaip pavadinsi, nepagadinsi, svarbu kad receptas būtų nepagadintas! O jis tikrai geras 🙂 Viena, kepant kvapas įdomus, na, brokolio kvapas 😀 Bet ką norėt, norim maitintis geriau, tai ir nesitikim pavasarinių žibučių ar cukraus pudros aromato, tiesa? Skonis tikrai geras, tekstūra puiki, duonelė drėgna, labai maloniai ir skaniai valgosi.

Ingredientai

  • 1 brokolio (~270g);
  • 2/3 a.š. druskos;
  • 3 kiaušinių;
  • 150 g. kvietinių miltų;
  • 1.5 a.š. kepimo miltelių;
  • Kanapių sėklų (pabarstymui);
  • Alyv. aliejaus (kepimo formos patepimui).

Gaminimo eiga

  1. Brokolį sutarkuojame stambesne tarkos puse, sumaišome su likusiais ingredientais ir paruoštą tešlą pilame į aliejumi pateptą kepimo formą.
  2. Kepame 200 °C orkaitėje apie 35 minutes. 🥦🍞

Pradžioje tešla atrodys sausoka, tiesio gerokai pamaišykite, kol ji suskystės ir įgaus panašią konsistenciją, kaip nuotraukoje apačioje:

Drąsiai eksperimentuokite su miltais, naudokite tiek speltų, tiek avižų, grikių ar kitus mėgiamus miltus. Tiesiog stebėkite tekstūrą, kad tešla nebūtų per daug sausa- ji turi išlaikyti drėgmę.

Procesą, kaip gaminau duoną, galite stebėti čia.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Close
VISOS TEISĖS SAUGOMOS ©2024 SKANIAI SVEIKAI
Close