Nuo šiol brokoliai bus Tavo mėgstamiausia daržovė 🥦
Fantastiška brokolių duona, puikiai tiksianti tais momentais, kai metame svorį, ber vistiek norime sumuštinio, arba greitai prisireikė duonos bet jos nebeliko, o iki parduotuvės toli arba tiesiog nėra galimybės nuvažiuoti.

Socialiniuose tinkluose moterys aktyviai gyvė savo poziciją, ar tai visgi yra duona, ar pyragas. Kaip aš sakau- viskas, iš ko galim pasidaryti basic sumuštinį su dešra ar kitais mėgiamais priedais, yra duona. Na o pyragas, jau prie desertų. Na bet kaip pavadinsi, nepagadinsi, svarbu kad receptas būtų nepagadintas! O jis tikrai geras 🙂 Viena, kepant kvapas įdomus, na, brokolio kvapas 😀 Bet ką norėt, norim maitintis geriau, tai ir nesitikim pavasarinių žibučių ar cukraus pudros aromato, tiesa? Skonis tikrai geras, tekstūra puiki, duonelė drėgna, labai maloniai ir skaniai valgosi.
Ingredientai
- 1 brokolio (~270g);
- 2/3 a.š. druskos;
- 3 kiaušinių;
- 150 g. kvietinių miltų;
- 1.5 a.š. kepimo miltelių;
- Kanapių sėklų (pabarstymui);
- Alyv. aliejaus (kepimo formos patepimui).
Gaminimo eiga
- Brokolį sutarkuojame stambesne tarkos puse, sumaišome su likusiais ingredientais ir paruoštą tešlą pilame į aliejumi pateptą kepimo formą.
- Kepame 200 °C orkaitėje apie 35 minutes. 🥦🍞
Pradžioje tešla atrodys sausoka, tiesio gerokai pamaišykite, kol ji suskystės ir įgaus panašią konsistenciją, kaip nuotraukoje apačioje:


Drąsiai eksperimentuokite su miltais, naudokite tiek speltų, tiek avižų, grikių ar kitus mėgiamus miltus. Tiesiog stebėkite tekstūrą, kad tešla nebūtų per daug sausa- ji turi išlaikyti drėgmę.


Procesą, kaip gaminau duoną, galite stebėti čia.
Skanaus!
Aušra