Cukinijų braunis kuris nepaliks abejingų

Cukinijų braunis

Cukinijų braunis. Jis yra tobulas. Net virtuvės šefas paragavęs braunio prašė šio recepto! Matyt ne veltui! Traukit cukinijas, nes cukinijų braunis bus šių metų hitas! Storas, minkštas, drėgnas, o cukinijos jame net neatpažintum.

Pyragas jau spėjo sulaukti gausybės komplimentų, pasidalinimų, turi tūkstančius išsisaugojimų ir dešimtis ar net šimtus pasidalinimų, pagyrų ir visokių kitokių liaupsių. Žmonės kalba, kad čia pats skaniausias jų ragautas braunis. Važiuojam!

Ingredientai

  • 3 puodelių tarkuotos cukinijos (nenusunkiam);
  • 1/2 puodelio kokosų aliejaus;
  • 1,5 puodelio cukraus;
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto;
  • 1/2 puodelio kakavos miltelių;
  • 2 puodeliai miltų;
  • 1 a.š. kepimo miltelių;
  • 1/2 a.š. druskos;
  • Juodojo šokolado gabalėlių.

Gaminimo eiga

  1. Dubenyje sumaišome aliejų, cukrų ir vanilę. Įmaišome miltus, kakavą, kepimo miltelius bei druską (tešla bus labai sausa).
  2. Tada sudedame cukiniją ir viską maišome tol, kol gausim vientisą tešlą. Patogiausia maišyti tiesiog rankomis. Galiausiai įmaišome šokolado gabalėlius.
  3. Pilame tešlą į kepimo popieriumi padengtą kepimo formą, dedame į 180 °C orkaitę ir kepame 30- 35 minutes. Ar braunis iškepęs, patikrinti galime tiesiog mediniu pagaliuku (ištraukus, prie jo neturėtų būti prilipę tešlos).

Cukraus galite dėti ir mažiau, puikiai pavyko ir su 1 puodeliu cukraus (saldumo dar priduoda dedamas šokoladas, jei renkatės saldintą, tai turėkite omenyje).

Skanus šiltas, dar skanesnis šaltas. Likutį suvynoju į foliją arba dedu į sandarią dėžutę, ir laikau šaldytuve- taip jis neišsausėja. Norit brauniu pasimėgauti vėliau? Ne bėda! Drąsiai jį užšaldykit, ir mėgaukitės vėliau.

Taip pat rekomenduoju išmėginti ir šį saldžiųjų bulvių braunį.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

6 Comments

  1. Sveiki,

    Kaip smulkiai tarkuotą cukiniją naudojate?

     
  2. O jeigu pakeistume kvietinius miltus i avizinius? 🙂 kiek tuomet reiketu deti pastaruju?

     
  3. Ar galima kažkuo pakeisti kokosų aliejų ? ar jis nepamainomas šitame recepte?
    🙂

     

Rašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *