GREITI GRANOLOS SAUSAINIAI- PAVYKS KIEKVIENAM!
Stabilūs, traškūs, sveikesnis pasirinkimas tame viliojančiame skanumynų rojuje!
Juos kepu kai noriu kažko saldaus ir ne itin nuodėmingo. Namuose jiems reikalingų produktų praktiškai visada turiu, todėl šie sausainiai- batonėliai yra vieni mano mėgiamiausių. Jie labai sotūs, tad daug nesuvalgysit, tik vieną (na, nebent darytumėt gerokai mažesnius).
Ingredientai
- 1 puodelio sūdytų žemės riešutų;
- 1 puodelio razinų;
- 1 puodelio migdolų;
- 1 puodelio lazdyno riešutų;
- 1/2 puodelio sezamo sėklų;
- 1/2 puodelio saulėgrąžų sėklų;
- 2 v.š. skysto medaus;
- 3 kiaušinių baltymai.
Gaminimo eiga
- Sausus ingredientus sumaišome kartu, didesnius riešutus perpjauname pusiau.
- Pilame medų, šiek tiek paplaktą kiaušinio baltymą ir gerai išmaišome.
- Formuojame apvalios formos pagalba, šiek tiek paspaudžiame, kad sausainiai gerai suliptų.
- Kepame 170 °C orkaitėje 10 minučių. Iškepus paliekame pilnai atvėsti.
Puikiai tiks į užkandžių dėžutę desertui.
Laikome uždarytus sandarioje dėžutėje kambario temperatūroje, tamsioje vietoje (laikau spintelėje).
Skanaus!
Aušra