Granolos sausainiai

GREITI GRANOLOS SAUSAINIAI- PAVYKS KIEKVIENAM!

Stabilūs, traškūs, sveikesnis pasirinkimas tame viliojančiame skanumynų rojuje!

Juos kepu kai noriu kažko saldaus ir ne itin nuodėmingo. Namuose jiems reikalingų produktų praktiškai visada turiu, todėl šie sausainiai- batonėliai yra vieni mano mėgiamiausių. Jie labai sotūs, tad daug nesuvalgysit, tik vieną (na, nebent darytumėt gerokai mažesnius).

Ingredientai

  • 1 puodelio sūdytų žemės riešutų;
  • 1 puodelio razinų;
  • 1 puodelio migdolų;
  • 1 puodelio lazdyno riešutų;
  • 1/2 puodelio sezamo sėklų;
  • 1/2 puodelio saulėgrąžų sėklų;
  • 2 v.š. skysto medaus;
  • 3 kiaušinių baltymai.

Gaminimo eiga

  1. Sausus ingredientus sumaišome kartu, didesnius riešutus perpjauname pusiau.
  2. Pilame medų, šiek tiek paplaktą kiaušinio baltymą ir gerai išmaišome.
  3. Formuojame apvalios formos pagalba, šiek tiek paspaudžiame, kad sausainiai gerai suliptų.
  4. Kepame 170 °C orkaitėje 10 minučių. Iškepus paliekame pilnai atvėsti.

Puikiai tiks į užkandžių dėžutę desertui.

Laikome uždarytus sandarioje dėžutėje kambario temperatūroje, tamsioje vietoje (laikau spintelėje).

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Close
VISOS TEISĖS SAUGOMOS ©2024 SKANIAI SVEIKAI
Close