Greitas obuolių pyragas su karamele

Greitas obuolių pyragas su karamele

Visai netikėtai gimęs, bene pats skaniausias obuolių pyragas su karamele, kurį tiesiog privaloma valgyti dar šiltą, ir būtinai su vaniliniais ledais- daug vanilinių ledų!

Sveikumo čia neieškokit, bet tiesiog negalėjau nepasidalint tokiu paprastu, bet tuo pačiu ir nepaprastu pyrago receptu.

Ingredientai

  • Sluoksniuotos tešlos (bemielės, 1 didelio lakšto);
  • 3 obuolių;
  • Cinamono;
  • Vanilinio cukraus;
  • 3 v.š. miltų;
  • 4 v.š. rudojo cukraus;
  • Žiupsnio druskos;
  • Sūdytos karamelės;
  • 1 kiaušinio;
  • Migdolų.

Gaminimo eiga

  1. Obuolius nulupame, supjaustome skiltelėmis. Beriam 2 šaukštus cukraus, žiupsnį druskos, išmaišom ir paliekam pastovėti.

2. Į kepimo formą patiesiam kepimo popierių, paklojam sluoksniuotą tešlą.

3. Į obuolius suberiam likusį cukrų, cinamoną, miltus, vanilinį cukrų ir išmaišom. Obuolius beriam ant tešlos, ant viršaus dedam kelis šaukštus karamelės ir išmaišom ją su obuoliais.

4. Tešlos kraštus užlenkiame, aptepame kiaušinio plakiniu ir apiberiame skaldytais migdolais. Dedame kepti į 170 °C orkaitę 50 minučių.

Patiekiame karštą su vaniliniais ledais, apibarstome cukraus pudra.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*