Klasikinė fokačija- puikus pasirinkimas. Ji gali būti puikia baze įvairioms interpretacijoms pagal Jūsų skonį ir šaldytuvo turinį.
Drąsiai keiskite prieskonius, pridėkite įvairiausių papildomų ingredientų: pomidorų, alyvuogių, saulėje džiovintų pomidorų ir pan.
Na o pagal šį receptą, nieko nekeičiant siūlau išsikepti bent kartą!
Ingredientai
- 450 ml kvietinių miltų (nesvėriau);
- 1 a.š. druskos;
- 220 ml šilto vandens;
- 1 a.š. sausų mielių;
- 1/2 a.š. cukraus;
- Alyvuogių aliejaus.
Prieskoniai:
Rozmarinas, raudonėlis, druska, pipirai.
Dėjau 3 pomidorus, bet be jų man skaniau, kitą kartą nebedėsiu.
Gaminimo eiga
- Miltus sumaišom su druska.
- Į šiltą vandenį suberiam mieles ir cukrų, išmaišom ir leidžiam minutę pastovėt. Supilam į miltus, išmaišom ir maišom kol gausim vientisą tešlą.
- Tešlą uždengiam vaško drobele arba maisto plėvele, ir dedam į šaldytuvą 8 valandoms.
- Kepimo formą ištepame aliejumi. Dedam tešlą, uždengiam plėvele ir paliekam 2val. kambario temperatūroje.
- Nuimam plėvelę. Tešlą apšlakstome alyvuogių aliejumi. Pirštus merkiam į tešlą iki pusės ir padarom skylutes visame paviršiuje.
- Beriam visus prieskonius. Focacciją kepame 220 °C temperatūroje su karšto oro paskirstymu apie 23 minutes, arba kol paviršius taps traškus ir auksinis.
Neišsigąskit ilgo tešlos kildinimo laiko. Tešlą paruošite vos per kelias minutes. Išties patogu pasiruošti ryte, o kepti vakare, arba atvirkščiai.
Fokačiją naudokite visur tiesiog vietoj duonos. Skonis nepamainomas, toks, jog drąsiai galima valgyti tiesiog vieną- ji tokia skani 🙂
Skanaus!
Aušra
Pasigaminau šią duoną. Skonis pasakiškas, labai patiko 🙂
Valioooo kaip džiaugiuosi!! :))
Aš nepataikau su miltų kiekiu. Tiek ml kiek parašyta per mažai, o jei gramais per daug. 2 kartus bandžiau ir nesigavo
Keista, o kokius miltus naudojot? Mes visad kepam su Kauno Grūdų ”Ekstra” miltais, nebuvo kad nesigautų. Kiti irgi nesiskundė, daug kepančių buvo 🙂 Gaila, kad nepavyko, gal sekantis kartas bus sėkmingesnis!