Focaccia su prieskoniais

Itališka duona focaccia

Klasikinė fokačija- puikus pasirinkimas. Ji gali būti puikia baze įvairioms interpretacijoms pagal Jūsų skonį ir šaldytuvo turinį.

Drąsiai keiskite prieskonius, pridėkite įvairiausių papildomų ingredientų: pomidorų, alyvuogių, saulėje džiovintų pomidorų ir pan.

Na o pagal šį receptą, nieko nekeičiant siūlau išsikepti bent kartą!

Ingredientai

  • 450 ml kvietinių miltų (nesvėriau);
  • 1 a.š. druskos;
  • 220 ml šilto vandens;
  • 1 a.š. sausų mielių;
  • 1/2 a.š. cukraus;
  • Alyvuogių aliejaus.

Prieskoniai:
Rozmarinas, raudonėlis, druska, pipirai.
Dėjau 3 pomidorus, bet be jų man skaniau, kitą kartą nebedėsiu.

Gaminimo eiga

  1. Miltus sumaišom su druska.
  2. Į šiltą vandenį suberiam mieles ir cukrų, išmaišom ir leidžiam minutę pastovėt. Supilam į miltus, išmaišom ir maišom kol gausim vientisą tešlą.
  3. Tešlą uždengiam vaško drobele arba maisto plėvele, ir dedam į šaldytuvą 8 valandoms.
  4. Kepimo formą ištepame aliejumi. Dedam tešlą, uždengiam plėvele ir paliekam 2val. kambario temperatūroje.
  5. Nuimam plėvelę. Tešlą apšlakstome alyvuogių aliejumi. Pirštus merkiam į tešlą iki pusės ir padarom skylutes visame paviršiuje.
  6. Beriam visus prieskonius. Focacciją kepame 220 °C temperatūroje su karšto oro paskirstymu apie 23 minutes, arba kol paviršius taps traškus ir auksinis.

Neišsigąskit ilgo tešlos kildinimo laiko. Tešlą paruošite vos per kelias minutes. Išties patogu pasiruošti ryte, o kepti vakare, arba atvirkščiai.

Fokačiją naudokite visur tiesiog vietoj duonos. Skonis nepamainomas, toks, jog drąsiai galima valgyti tiesiog vieną- ji tokia skani 🙂

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*