Klasikinė fokačija- puikus pasirinkimas. Ji gali būti puikia baze įvairioms interpretacijoms pagal Jūsų skonį ir šaldytuvo turinį.
Drąsiai keiskite prieskonius, pridėkite įvairiausių papildomų ingredientų: pomidorų, alyvuogių, saulėje džiovintų pomidorų ir pan.
Na o pagal šį receptą, nieko nekeičiant siūlau išsikepti bent kartą!

Ingredientai
- 450 ml kvietinių miltų (nesvėriau);
- 1 a.š. druskos;
- 220 ml šilto vandens;
- 1 a.š. sausų mielių;
- 1/2 a.š. cukraus;
- Alyvuogių aliejaus.
Prieskoniai:
Rozmarinas, raudonėlis, druska, pipirai.
Dėjau 3 pomidorus, bet be jų man skaniau, kitą kartą nebedėsiu.

Gaminimo eiga
- Miltus sumaišom su druska.
- Į šiltą vandenį suberiam mieles ir cukrų, išmaišom ir leidžiam minutę pastovėt. Supilam į miltus, išmaišom ir maišom kol gausim vientisą tešlą.
- Tešlą uždengiam vaško drobele arba maisto plėvele, ir dedam į šaldytuvą 8 valandoms.
- Kepimo formą ištepame aliejumi. Dedam tešlą, uždengiam plėvele ir paliekam 2val. kambario temperatūroje.
- Nuimam plėvelę. Tešlą apšlakstome alyvuogių aliejumi. Pirštus merkiam į tešlą iki pusės ir padarom skylutes visame paviršiuje.
- Beriam visus prieskonius. Focacciją kepame 220 °C temperatūroje su karšto oro paskirstymu apie 23 minutes, arba kol paviršius taps traškus ir auksinis.

Neišsigąskit ilgo tešlos kildinimo laiko. Tešlą paruošite vos per kelias minutes. Išties patogu pasiruošti ryte, o kepti vakare, arba atvirkščiai.
Fokačiją naudokite visur tiesiog vietoj duonos. Skonis nepamainomas, toks, jog drąsiai galima valgyti tiesiog vieną- ji tokia skani 🙂

Skanaus!
Aušra