Kalėdinis pyragas su baltojo šokolado glaistu

Kalėdinis pyragas

Kalėdiniam stalui naminis, aromatingas pyragas yra tiesiog privalomas! Ir ne šiaip sau koks pyragas, bet šventiškai padekoruotas ir kviečiantis atsipjauti riekelę 🙂

Kasmet kepu imbierinius sausainius ir vis kitokį šventinį pyragą, kuris puoš mūsų stalą. Sveikumo čia neieškokim, nes Kalėdos yra visiškai ne apie tai! Kepiniai turi būti tokie, jog juos noriai valgytų tiek maži, tiek dideli, ir kad lėkštė taptų švarut švarutėlė 🙂

Dalinuosi aromatingo ir nesudėtingai paruošiamo šventinio pyrago receptu. Jį puošiau BELBAKE pagardais iš Lidl Lietuva, nes šią savaitę pagaliau galima rasti visko, ko tik gali prireikti šventiniams skanėstams vienoje vietoje! Visą prekių asortimentą galite rasti čia.

Receptas paprastai nepaprastas, ir tikrai vertas būti išbandytu! 🙂

Ingredientai

  • 150 g. rudojo cukraus ”Diamant”;
  • 175 g. kvietinių miltų ”Castello”;
  • 50 g. maltų migdolų ”Belbake”;
  • 1 a. š. kepimo miltelių;
  • 1/5 a. š. druskos;
  • 3 a. š. prieskonių meduoliams ”Belbake”;
  • 50 g. razinų ”Alesto”;
  • 60 ml augalinio aliejaus (tinka bet koks, neturintis stipraus skonio);
  • 120 ml migdolų pieno;
  • 100 ml apelsinų sulčių;
  • 1 a. š. vanilės ekstrakto;
  • 2 v. š. tarkuotų apelsinų žievelių.

Papuošimui:

  • Baltojo šokolado ”Belbake”;
  • Migdolinio griliažo ”Belbake”;
  • Migdolų drožlių ”Belbake”;
  • Cukrinių papuošimų ”Belbake”.

Gaminimo eiga

  1. Orkaitę įkaitiname iki 170 °C. Kepimo formą patiesiame kepimo popieriumi.
  2. Dubenyje sumaišome visus sausus ingredientus.
  3. Drėgnus produktus sumaišome atskirame dubenyje, suberiame tarkuotą apelsino žievelę ir viską išmaišome.
  4. Drėgnus produktus supilame į sausus ir viską išmaišome, stengiamės per ilgai nemaišyti. Supilame į kepimo formą ir dedame į orkaitę kepti 55 minutėms.
  5. Iškepusį pyragą išimame iš formos ir atvėsiname. Aptepame tirpintu baltuoju šokoladu, barstome migdolais, giliažu, puošiame cukriniais šventiniais papuošimais. Paliekame pyragą ant spintelės arba šaldytuve tol, kol šokoladas sustings.

Šitas pyragas tiesiog turi būti ant šventinio stalo 🙂 Į tešlą dar galit įmaišyti įvairiausių riešutų ar džiovintų uogų bei vaisių, viskas jame puikiai derės.

Nepamirškit pasitelkti fantaziją ir būtinai padekoruoti nuobodžiai atrodantį pyragą. Į darbą pasitelkite vaikus, patikėkit, jiems bus dar smagiau laukiant švenčių, o ir kokį gerą darbą padarys 🙂

Papuošimus irgi drąsiai naudokite kokius tik norite, nebūtinai tokius pat. Šį kartą labai norėjau prisišaukti tą Kalėdinę dvasią, tad nusprendžiau jog man būtinai reikia baltojo šokolado, primenančio sniegą, ir cukrinių Belbake papuošimų su eglėmis ir Kalėdų seneliais.

Na o šiais cukriniais papuošimais dekoruokit keksiukus, sausainius ir viską, kas saldu 🙂 Jie atrodo nuostabiai. Valgyti jų nebūtina, čia jau pagal kiekvieno poreikį, bet emociją jie tikrai suteikia nuostabią.

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Lidl Lietuva.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

2 Comments

  1. Sveiki,

    sakykite Kalėdiniam pyragui apelsinų sultis spaudėte iš pačio apelsino, ar tinka pirktinės?
    Malti migdolai tai migdolų miltai taip?

    Ar viską šiam pyragui galima nusipirkti lidle?

    Ačiū.

     
    • Labas 🙂 Atsiprašau už pavėluotą atsakymą. Visi ingredientai iš Lidl, apelsinų sultis išsispaudžiau pati, bet galima naudoti ir pirktines. Migdolų miltus taip pat galima pirkti jau sumaltus, kartais aš tiesiog sumalu migdolus iki miltų, gaunasi iš esmės tas pats.

       

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *