Kalėdiškieji Linzerio sausainiai

Bene patys kalėdiškiausi – Linzerio sausainiai!🍪 Traškūs, saldūs, pertepti aviečių džemu, ir paskendę cukraus pudros sniege. Kepkit sau, kepkit dovanoti- tokių dailių ir be galo skanių sausainių tikrai neatsisakys nei vienas! 🙂


Kaip ir žadėjau, šių Kalėdų stalo patiekalai bus paprasti, greitai paruošiami, tam, kad turėtumėm, kuo daugiau laiko mėgautis šventėmis!

Ingredientai

  • 270 g kvietinių miltų;
  • 170 g šalto sviesto;
  • 80 g cukraus;
  • 1 a. š. vanilinio cukraus;
  • 80 g maltų migdolų;
  • Žiupsnio druskos;
  • 2 kiaušinių tryniai;
  • 2 v. š. tarkuotos citrinos žievelės;
  • Mėgiamo džemo (aviečių, spanguolių, serbentų);
  • Cukraus pudros apibarstyti sausainiams.

Gaminimo eiga

  1. Miltus suberiame į dubenį, įpjaustome šaltą sviestą. Maišome tešlą tol, kol miltai susijungs su sviestu ir atsiras daug smulkių gabaliukų.
  2. Suberiame cukrų, vanilinį cukrų, maltus migdolus, druską, tarkuotą citrinos žievelę ir sudedame kiaušinių trynius. Viską gerai išmaišome, rankomis suformuojame tešlos rutuliuką, įvyniojame į maistinę plėvelę ir dedam valandai į šaldytuvą.
  3. Tešlą iškočiojame 2-3 mm storio, pasirinktomis formelėmis formuojame sausainius. Pusėje jų per vidurį įspaudžiame mažesnę formelę ir padarome skylutes.
  4. Dedame į skardą ir kepame 10 minučių 180 °C orkaitėje. Iškepus paliekame atvėsti.
  5. Sausainius su skylutėmis apiberiame cukraus pudra. 
  6. Sausainius be skylučių aptepame džemu, ant viršaus dedame sausainius su skylutėmis, į skylutes įpilame dar šiek tiek džemo ir paliekame atvėsti.

Laikome sandariame indelyje su dangteliu.

Šie sausainiukai drąsiai gali varžytis kartu su imbieriniais! Tiesą sakant sunku net nuspręsti, kurie yra skanesni ir tinkamesni Kalėdų stalui 🙂

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Close
VISOS TEISĖS SAUGOMOS ©2024 SKANIAI SVEIKAI
Close