Kišas su porais, grybais ir kamemberu- puikus, išraiškingo skonio.

Ingredientai
Tešlai reikės:
- 100g. šalto sviesto;
- 200g. kvietinių miltų;
- Žiupsnio druskos;
- 30ml šalto vandens.
Įdarui reikės:
- 4 kiaušinių;
- 300 ml grietinės;
- 80 g tarkuoto čederio sūrio;
- Juodųjų pipirų;
- Druskos;
- Persilado;
- 2 porų;
- 2 portabella grybų;
- 1 pakuotė NaTurek kamembero sūrio;
- Petražolių papuošimui.
Gaminimo eiga
- Į miltus beriame druską, įpjaustome šaltą sviestą ir rankomis minkome tešlą. Įpilame 30ml vandens ir minkome iki vientisos masės. Įvyniojame tešlą į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą 2 valandoms.
- Išplakame kiaušinius, įmaišome grietinę, tarkuotą sūrį, beriame prieskonių pagal skonį. Keptuvėje apkepiname smulkintus porus kol suminkštės.
- Tešlą iškočiojame iki ~2mm storio, patiesiame į aliejumi pateptą kepimo indą, pabadome šakute ir dedame į 180 C orkaitę pakepti 15 minučių, kad kišo pagrindas sutvirtėtų.
- Į kišo pagrindą suberiame smulkintus porus, dėliojame juostelėmis supjaustytus portabella grybus bei NaTurek kamembero sūrį. Viską užpilame kiaušinio plakiniu ir dedame į orkaitę toliau kepti 45minutes.
- Iškepusį kišą apiberiame smulkintomis petražolėmis.


Skanaus!
Aušra