Kūčiukai

Kūčiukai

Kokios Kūčios be kūčiukų? 🤔


Juos gaminu antrą kartą gyvenime. Pirmasis buvo nesusipratimas- vietoj kūčiukų gavosi bandelės 😀 Pasirodo, reikėjo pjaustyti mažesniais gabaliukais. Pamoka buvo išmokta! Šį kartą gavosi tobulai. Gaminau pagal senovinį receptą, šiek tiek patobulinus: vanilė, cinamonas ir chia sėklos perkėlė kūčiukų traškumą į naują lygį! Saugau receptą ir jis bus mano (viliuosi, jog ir Jūsų) šventinio meniu TOP’e.

Ar pasakojau, jog visada vengiu kepinių, nes baisiai nemėgstu to jausmo, kai tešla limpa prie pirštų? Šiais metais Kauno Grūdai pakeitė mano požiūrį į tešlą. Pasirodo, jog #nevisimiltaivienodi. Kauno Grūdų Ekstra miltai ne tik nesušoka į gumuliukus, minkosi lengviau, bet ir nelimpa prie rankų! Nepatikėjau kol neišbandžiau. Kažkokia fantastika. Iš to džiaugsmo dar išsikepiau mielinių bandelių ir pyragą 😀 Beje, šių miltų nereikia sijoti, o dėl unikalaus malimo jie išbrinksta greičiau, tad jų sunaudosite mažiau ir kepiniai gausis puresni. Pasirodo, net toks paprastas dalykas kaip miltai gali atnešti tiek džiaugsmo!

Ingredientai

  • 450g miltų ‘’Ekstra’’;
  • 7g sausų mielių;
  • 250ml šilto vandens;
  • 1v.š. aliejaus;
  • 2v.š. cukraus;
  • Žiupsnis druskos;
  • 100g chia sėklų;
  • 1a.š. cinamono;
  • ½ a.š. vanilinio cukraus.

Gaminimo eiga

  1. Į vandenį suberiame sausas mieles ir cukrų, leidžiame pastovėti 10 minučių, kol mielės aktyvuosis ir suputos.
  2. Miltus sumaišome su chia sėklomis, cinamonu, druska ir vaniliniu cukrumi. Įmaišome aktyvuotas mieles, aliejų, užminkome mielinę tešlą, uždengiame dubenį rankšluosčiu ir paliekame 1val., kol tešla pakils.
  3. Iš tešlos darome plonus volelius, supjaustome mažais gabalėliais, beriame ant kepimo skardos ir dedame į 180 C orkaitę. Kepame apie 15 minučių, kol kūčiukai lengvai paruduos. Bekepant apverskite.

Reklama sukurta bendradarbiaujant su Kauno Grūdai.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*