Migdoliniai biscotti sausainiai mane visada gelbsti, kai noriu kažko skanaus prie arbatos. Kadangi sandariai uždaryti jie gali stovėti apie 2 savaites ir vistiek išlikti traškūs, jie tapo mano pagrindiniu greito deserto pasirinkimu. Kai turiu laisvą minutę, prisikepu, sudedu į dėžutes ir lieku rami dėl savo ateities cukraus drakono, kurį tiesiog yra privaloma kartais patenkinti 🙂

Sausainiai puikiai tinka ir Velykoms, ir kitoms šventėms. Jeigu norite šventėms bent kažkiek pasiruošti iš anksto, biscotti bus puikus variantas. Kad būtų kiek šventiškiau, sausainiukų kraštelius pamerkite į juodąjį, pienišką arba baltą šokoladą, leiskite išdžiūti. Turėsite dar saldesnį desertą! 🙂
Ingredientai
- 4 v.š. šalto sviesto;
- 3/4 puodelio cukraus;
- 2 kiaušiniai;
- 1/2 a.š. vanilės ekstrakto;
- 1 puodelis kvietinių miltų;
- 1 puodelis maltų migdolų;
- 1 a.š. kepimo miltelių;
- Žiupsnis druskos;
- 1 puodelis migdolų.
Gaminimo eiga
- Šaltą sviestą su cukrumi gerai išmaišome mikseriu, kol gausime balkšvą vientisą masę.
- Supilame vanilės ekstraktą, kiaušinius, vėl maišome, kol gausime vientisą masę.
- Miltus sumaišome su migdolų miltais, druska ir kepimo milteliais. Beriame į dubenį su tešla, ir maišome kol viskas gerai susimaišys kartu. Turime gauti tirštą sviestinę tešlą.
- Į tęšlą įmaišome smulkintus migdolus ir ją padaliname į du lygius gabalus.
- Rankomis, tiesiai ant kepimo popieriumi patiestos skardos formuojame pailgą, batono formos kepinį, maždaug 1 cm storio. Juos gausime du.
- Skardą dedame į 180 °C įkaitintą orkaitę, naudoju vėlelio funkciją. Kepsime 25 minutes.
- Išimame iš orkaitės ir paliekame 30 minučių pravėsti.
- Pravėsusią tešlą supjaustome pailgais gabalėliais. Juos paverčiame ant šono, dedame skardą atgal į orkaitę ir kepame dar apie 15 minučių, kol sausainiukų vidus išdžius.
- Iškeptus biscotti sausainiukus atvėsiname, laikome sandarioje dėžutėje iki 2 savaičių.
Biscotti sausainiukai itin traškūs, saldūs, nesumeluosiu sakydama, jog jie tiesiog tirpsta burnoje.

Iš šio kiekio gausite apie 20 vidutinio dydžio biscotti sausainiukų.
Jeigu sausainiukus kepsite ilgiau nei nurodyta, jie bus dar traškesni, na o jei kiek trumpiau- minkštesni.
Vietoje migdolų galite dėti džiovintų spanguolių, kitų riešutų arba smulkintų džiovintų vaisių. Žinoma, galite nedėti visiškai nieko ir turėti kiek paprastesnį sausainių variantą.
Norite Velykoms pasiruošti lengviau?
Kaip ir prieš kiekvienas didžiąsias metų šventes, Lidl Lietuva pasirūpina, jog mūsų šventiniai stalai būtų ne tik gardūs, bent ir lengvai paruošiami. Jeigu nėra noro kepti biscotti sausainiukus, labai panašius galite rasti prie Deluxe asortimento.
Kartu su galybe kitų gurmaniškų produktų už itin draugišką kainą, šventes pasitikime lengvai, be streso, ir visą dėmesį skirkime savo artimiausiems 🙂

Reklama sukurta bendradarbiaujant su Lidl Lietuva.
Skanaus!
Aušra
Kaip išvengti pjaustant sausainių byrėjimo ?
Kažkiek gali byrėt dėl tešlos, todėl geriau pjaustyt iškart ištraukus, kol dar nespėjo sukietėt.