Migdoliniai sausainiai su uogų džemu, be glitimo

Migdoliniai sausainiai su džemu

Visai netyčia patyko pagaminti bene pačius tobuliausius sausainius be gliuteno! Prieš kepant labai didelių vilčių neturėjau, nes dažnai kepiniai be gliuteno iš pirmo karto nepavysta, bet šį kartą rezultatas pranoko visus lūkesčius.

Sausainių vinis- kokybiškas įvairiausių uogų džemas. Juos galite rasti tik šią savaitę visose Lidl Lietuva parduotuvėse, ieškokite ”Limited Edition” ženklu pažymėtų prekių.

Ingredientai

  • 200 g. (2 puodeliai) maltų migdolų ”Alesto”;
  • 34 g. (1/4 puodelio) kokosų miltų;
  • 100 g. (1/2 puodelio) rudojo cukraus ”Diamant”;
  • 1 a. š. kepimo miltelių ”Belbake”;
  • Žiupsnis druskos;
  • 7 v. š. kokosų aliejaus;
  • 1 kiaušinis;
  • 1 a. š. vanilės ekstrakto;
  • 50 g. uogų džemo ”Maribel”.

Gaminimo eiga

  1. Maltus migdolus sumaišome su kokosų miltais, cukrumi, kepimo milteliais ir druska.
  2. Dubenyje išplakame kiaušinį, įmaišome ištirpintą kokosų aliejų ir vanilės ektraktą. Supilame į miltus ir viską gerai išmaišome.
  3. Iš tešlos padarome nedidelius rutuliukus ir išdėliojame ant kepimo popieriumi patiestos skardos, palikdami tarpus. Pirštu įspaudžiame duobutes per vidurį, jas pripildome džemu. Dedame kepti 10-čiai minučių į 180 °C orkaitę.
  4. Iškepusius sausainius paliekame atvėsti.

Nors sausainiai ir patys iš savęs be galo skanūs, trapūs ir minkšti, džemas jiems prideda charakterio! Būtinai naudokite įvairiausių skonių džemą, rezultatas jus tikrai nustebins.

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su Lidl Lietuva.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *