Morkų keksas su razinomis

Morkų pyragas

Morkų pyragas, arba keksas, yra mano Velykų TOP desertas. Kokios Velykos be morkų? 🙂

Per daug metų jau ištobulinau šio morkų kepinio receptą, tad pagaliau galiu drąsiai dalintis! Vidus minkštas tarsi debesėlis. Galima kepti ne kekso formoje, o kvadratinėje, iškepus pjaut per pusę ir pertept pyragą sūrio kremu: pažadu, bus kaip kavinėje!

Dalinuosi receptu. Priklausomai nuo miltų, kuriuos naudosit, gali skirtis tešlos tekstūra. Ji turėtų būti nei per tiršta, nei per skysta. Jei gautųsi kieta, įspauskite apelsino sulčių- jos ne tik pataisys situaciją, bet ir pavers keksą dar skanesniu 🙂

Ingredientai

  • 150 g. rudojo cukraus;
  • 2 kiaušinių;
  • 150 ml alyvuogių aliejaus;
  • 200 g. miltų;
  • 3 morkų;
  • 2 saujų razinų;
  • 2 saujų smulkintų pekanų;
  • Žiupsnio druskos;
  • 1 a.š. cinamono;
  • 1 a.š. kepimo miltelių;
  • 1 a.š. vanilės kvapiosios medžiagos.

Gaminimo eiga

  1. Miltus sumaišome su ruduoju cukrumi, razinomis, smulkintais pekanais, druska, cinamonu ir kepimo milteliais.

2. Kiaušinius išplakame rankiniu plaktuvu su alyvuogių aliejumi, supilame vanilės kvapiąją medžiagą. Įmaišome miltus, sudedame tarkuotas morkas ir gerai išmaišome.

3. Pilame į kepimo popieriumi patiestą kekso formą ir kepame orkaitėje, 190 °C temperatūroje 50 minučių.

4. Iškepusį keksą atvėsiname, aptepame glajumi, padekoruojame ir leidžiame sustingti.

Keksą galime arba dekoruoti, arba ne. Kadangi artėja Velykos, dekoravau baltojo šokolado glajumi, šokoladiniais kiaušiniais ir smulkintais riešutais.

Keksą galime aptepti glajumi- baltojo šokolado arba namų gamybos, iš maskarponės, cukraus pudros ar panašiu.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *