Sluoksniuotos tešlos krepšeliai su obuoliais

Sluoksniuotos tešlos krepšeliai su obuoliais

Greitas desertas su obuoliais iš sluoksniuotos tešlos. Tiek vieną tiek kitą produktą neretai turime namuose, tad būtų tikra nuodėmė neišbandyti šio puikaus recepto. Šie obuolių krepšeliai skoniu primena obuolių pyragą, tik jų pliusas- vieno kąsnio ir kepa gerokai trumpiau!

Receptui įkvėpė prieš Velykas atsinaujinęs ir papilnėjęs Lidl Lietuva prekių asortimentas. Pagaliau grįžo mano taip ilgai laukti Belbake pagardai kepiniams, kuriais skaninau ir šį desertą. Prieskoniai, plikyti skaldyti migdolai, vanilinis cukrus, ir viskas už itin prieinamą kainą!

Beje, šis desertas bene greičiausiai iš visų prieš tai buvusių desertų išnyko nuo mūsų stalo. O tai jau kai ką pasako! Gaminam ir skanaujam 🙂

Ingredientai

  • Sluoksniuotos tešlos ”Belbake”;
  • 4 obuolių iš ”Lidl turgelio”;
  • 1/2 citrinos (sultims) ;
  • 50 ml vandens;
  • 1/3 puodelio rudojo cukraus;
  • 2 a. š. tapijokos krakmolo;
  • 2 a. š. malto cinamono;
  • 1/4 a. š. muškato;
  • 1/4 a. š. imbiero;
  • 1/3 a. š. vanilinio cukraus ”Belbake’‘;
  • Migdolų drožlių ”Belbake”.

Gaminimo eiga

  1. Nulupame obuolių žieveles ir obuolius supjaustome nedideliais gabaliukais. Suberiame į puodą, įpilame 50 ml vandens, citrinų sultis, ir verdame apie 8 minutes, kol obuoliai suminkštės.
  2. Sluoksniuotą tešlą supjaustome kvadratais. Keksiukų formeles lengvai apipurškiame aliejumi, dedame tešlos gabaliukus į vidų ir kepsime 10 minučių 180 °C orkaitėje. Išimame atvėsti, paliekame 5 minutėms.
  3. Nedideliame dubenėlyje sumaišome cukrų, krakmolą ir prieskonius. Suberiame į obuolius ir maišydami paverdame porą minučių, kol cukrus ištirps ir obuoliai vienodai pasidengs prieskoniais.
  4. Į tešlos krepšelius dedame po šaukštelį obuolių, apibarstome migdolais ir dedame atgal į orkaitę kepti tol, kol tešla paruduos (apie 10 minučių).
  5. Iškepusius krepšelius išimame iš orkaitės, paliekame atvėsti 10-čiai minučių, ir patiekiame dar šiltus.

Reklama sukurta bendradarbiaujant su Lidl Lietuva.

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *