Šokoladiniai sausainiai meduoliai

Šokoladiniai sausainiai meduoliai

Šokoladiniai sausainiai, kurie pavyks kiekvienam. Greitai paruošiami, traškūs išorėje, minkšti viduje. Skoniu primena tradicinius meduolius, o išvaizda jie tiesiog papuoš ne tik kasdieninį, bet ir Kalėdinį stalą.

Mane sužavėjo visiškai nesudėtingas paruošimas, net nesitikėjau, kad rezultatas bus toks džiuginantis. Paprastai saldumynų nekepu, bet jau kai prisiruošiu- norisi greitai, ir labai skaniai. Pagaliau turiu tokį sausainių receptą, kuriuo negėda pasidalinti 🙂

Ingredientai

  • 1 puodelis nesaldintos kakavos;
  • 2 puodeliai kvietinių miltų;
  • 1 1/2 a.š. kepimo miltelių;
  • Žiupsnis druskos;
  • 1/3 puodelio sviesto (kambario temperatūros);
  • 1 1/2 puodelio baltojo cukraus;
  • 2 a.š. vanilinio cukraus;
  • 1 a.š. meduolių prieskonių;
  • 4 kiaušinių;
  • 1/2 puodelio cukraus pudros.

Gaminimo eiga

  1. Giliame dubenyje sumaišome sausus ingredientus: kakavą, miltus, kepimo miltelius ir druską.
  2. Į kitą dubenį dedame kambario temperatūros sviestą, cukrų, meduolių prieskonius ir vanilinį cukrų, viską išmaišome mikseriu. Mušame po vieną kiaušinį ir vėl plakame, kol kiaušiniai įsimaišys į tešlą- neplakame per ilgai, užteks iki 10 sekundžių sulig kiekvienu kiaušiniu.
  3. Sausus produktus įmaišome į tešlą, maišydami lėtu rėžimu, kol gausime vientisą tešlą. Dubenį uždengiame ir dedame į šaldytuvą bent 1 valandai, arba laikome pernakt.
  4. Iš tešlos formuojame rutuliukus: vienam sausainiui užteks gero valgomojo šaukšto tešlos su kaupu. Rutuliukus apvoliojame cukraus pudroje, ir dedame ant kepimo popieriumi patiestos skardos, palikdami bent 5 cm tarpus tarp sausainių.
  5. Kepame 180 °C orkaitėje 12-15 minučių, kepimo rėžime su ventiliavimu. Iškepus, paliekame bent 5 minutėms skardoje atvėsti ir sutvirtėti.

Sausainius laikome uždarame inde kambario temperatūroje. Uždaro indo dėka jie išliks švieži apie 4 dienas, galimai ir iki savaitės.

Sausainių tešla bus lipni, tad neišsigąskit 🙂 Jeigu reikia, formuojant rutuliukus šiek tiek sudrėkinkite rankas vėsiu vandeniu.

Kepdami sausainiai įgauna plokštesnę formą, suskilinėja ir įgauna marmurinę išvaizdą.

Sausainių receptą įkvėpė mintys apie artėjančias Kalėdas, kurioms šiemet visi pradeda ruoštis itin anksti! Jau nuo pat Lapkričio 1d. Lidl Lietuva parduotuvėse pasirodė Favorina Kalėdinis saldumynų asortimentas, kuris ir įkvėpė mane pradėti treniruotis virtuvėje ir ieškoti naujų, skanių receptų šventėms, kurios, kai pagalvoji, jau visai čia pat.

Nenori kepti sausainių, o gal tiesiog nori atrasti tuos vienintelius saldumynus, kuriuos dovanosi artimiesiems, ar jais mėgausiesi per šventes? Puiki proga išbandyti juos jau dabar, pasirinimas itin platus, o kainos labai draugiškos! Verta atkreipti dėmesį į sausainių kremą (jais galėsi gardinti savo keptus sausainius), itališkąjį Panettone pyragą (jų yra įvairių skonių ir dydžių, labai sužavėjo mini Panettone pyragiukai), na ir žinoma meduoliai, florentinai, marcipaniniai šokoladukai ir dar daug kitų,

Reklama sukurta bendradarbiaujant su Lidl Lietuva.

Skanaus!

Aušra

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*