Niekada nemaniau, jog pusryčiams valgysiu desertus ir nestorėsiu! Pasisek tu man taip 🙂
Dar viena šauni idėja, kaip pasigaminti šias neįtikėtinai skanias, ir netgi sveikas, tartas.
Jas gaminau ne kartą, tad puošiau ir gardinau įvairiausiomis uogomis.
Ingredientai
Tartoms:
- 1 puodelis (220 ml) avižų dribsnių;
- 1/3 puodelio įvairių riešutų (naudojau migdolus ir lazdyno riešutus);
- 1 v. š. saulėgrąžų sėklų;
- 1 v. š. moliūgų sėklų;
- 1 v. š. kokoso drožlių;
- 1 v. š. kokosų aliejaus;
- 2 v. š. medaus;
Įdarui:
- 6 v. š. graikiško jogurto;
- 1 v. š. medaus;
- Cinamono;
- Šaldytų uogų papuošimui.
Gaminimo eiga
- Į blenderį suberiame avižų dribsnius, riešutus, sėklas ir kokosų drožles. Viską smulkiname iki tol, kol susmulkinsime visus produktus.
- Ištirpiname kokosų aliejų, įmaišome medų. Supilame į blenderį ant sausų produktų, ir dar kartą permalame.
- Orkaitę įkaitiname iki 180 °C. Tartų formeles lengvai patepame kokosų aliejumi. Granolos mišinį dedame į formeles, ir spausdami formuojame tartas su įduba viduryje. Orkaitėje kepame 10 minučių, leidžiame lengvai apskrusti. Iškepus paliekame atvėsti, o atvėsus tartas išimame iš formelių.
- Jogurtą sumaišome su medumi ir dedame į tartų vidurį. Viską papuošiame uogomis, pagardiname cinamonu, medumi.
Įdėjus įdarą, valgome iš karto. Jeigu neplanuojate visko iš karto suvalgyti, įdarą įsidėkite tik prieš pat valgant. Granola gan greitai permirksta, ir desertas pradeda lūžinėti iš apačios.
Skanaus!
Aušra