Trupininis obuolių pyragas su migdolais

Trupininis obuolių pyragas

Minkštas ir purus obuolių pyragas su traškiu migdolų bei trupinių viršumi. Dvi skirtingos tekstūros, ir puikiai suderinti skoniai pavers tą kavos pertraukėlę pačia maloniausia dienos akimirka 🙂

Tradiciniai obuolių pyragai jau buvo kiek pabodę, tad šis yra tiesiog atgaiva tiek akims, tiek skonio receptoriams.

Vietoje obuolių galite naudoti bet kokius kitus savo mėgiamus vaisius ir uogas: avietes, slyvas, vyšnias ir pan.

Ingredientai

Pyrago pagrindui:

  • 160g. kvietinių miltų;
  • 1 a.š. kepimo miltelių;
  • Žiupsnis druskos;
  • 120g. sviesto (kambario temp.);
  • 150g. cukraus;
  • 2 kiaušinių (kambario temp.);
  • 120ml grietinės (kambario temp.);
  • 1 a.š. vanilinio cukraus.

Viršui:

  • 30g. kvietinių miltų;
  • 50g. cukraus;
  • 1/2 a.š. cinamono;
  • 30g. sviesto (ištirpinto);
  • 2 dideli obuoliai;
  • Sauja migdolų skiltelių;
  • Cukraus pudros.

Gaminimo eiga

  1. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska.
  2. Orkaitę įkaitiname iki 180 °C ir patepame kepimo indą kokosų aliejumi arba patiesiame kepimo popierių.
  3. Sviestą su cukrumi išplakame iki purumo. Įmušame kiaušinius, supilame grietinę ir suberiame vanilinį cukrų, viską vėl gerai išmaišome, geriausia rankiniu mikseriu. Įmaišome miltus. Tešla turi gautis tiršta. Ją supilame į paruoštą kepimo formą.
  4. Obuolius nulupame, pašaliname sėklas ir supjaustome mažais kubeliais. Beriame ant pyrago tešlos, juos įspausdami į tešlą.
  5. Paruošiame trupinius viršui. 30g miltų sumaišome su 50g cukraus ir cinamonu. Įmaišome lydytą sviestą ir maišome tol, kol gausime stambius trupinius. Juos beriame ant obuolių, o ant viršaus- migdolus.
  6. Kepame apie 40 minučių, orkaitės funkcija- su vėjeliu. Ar pyragas iškepęs, patikriname mediniu smeigtuku: jeigu pagaliukas neaplimpa tešla, pyragas yra iškepęs.

Iš orkaitės ištraukę pyragą, paliekame jį atvėsti ant grotelių.

Nesinori suktis virtuvėje, bet paragaut pyrago visai norėtųsi? Irgi ne bėda! 🙂 Mano draugai Lidl Lietuva visą šią savaitę skelbia Alpių turtų savaite, kurios metu turime galimybę paragauti įvairiausių skanėstų Alpių kraštų stiliumi.

Labiausiai džiaugsis dešrelių fanai, nes jų įvairovė itin gausi, na o kalbant apie pyragus, jų yra net 4 rūšių! 3 iš jų- trupininiai, tad jei nesinori gaminti, vakaro planas jau turėtų būti aiškus 😀 Didelis pliusas, jog būtent šis ”Alpenfest” pyragas su slyvomis yra šaldytas, tad iš kameros jį išsitraukti ir pasmaguriauti galėsite bet kada.

Ar kepsit, ar pirksit, bet kokiu atveju linkiu visiems skanaus, ir nebijokim kartais pasisaldinti gyvenimo, jeigu saldumynai mums suteikia bent kažkiek laimės! Ji- visa ko pagrindas 🙂 Laiminga (pavalgius) moteris- laimingas vyras namuose 😀

Skanaus!

Aušra

Reklama sukurta bendradarbiaujant su LIDL Lietuva.

 
Pasidalinkite receptu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *