Turkiška plokščiaduonė su jogurtu

Turkiška plokščiaduonė su jogurtu ir petražolėmis, arba kitaip naan duona, yra daugiau nei tiesiog duona. Vienas malonumas minkyti tešlą, ją kepti, mėgautis nuostabiu aromatu, ir, galiausiai, valgyti. O valgyti ji tinka praktiškai prie visko, sandariai suvyniojus galėsite ja džiaugtis visą savaitę. Nuostabus būdas patiekti troškiniams, sriuboms, įvairiems užkandžiams, kebabams ir galybei kitų patiekalų. Net paprasčiausia kiaušinienė, patiekta ant šios duonelės taps ypatinga!

Ingredientai

  • 1 v.š.cukraus
  • 250 ml šilto vandens
  • 7g sausų mielių
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 300 g graikiško jogurto
  • 1/2 v.š. druskos
  • 4 x 220 ml puodeliai kvietinių miltų
  • Sauja smulkintų petražolių.

Gaminimo eiga

  1. Sumaišome cukrų su šiltu vandeniu ir mielėmis, įmaišome alyvuogių aliejų ir paliekame pastovėti 10 minučių- leiskime mielėms aktyvuotis ir suputoti.
  2. Sudedame jogurtą, druską, petražoles, gerai išmaišome ir įmaišome miltus. Dedame miltų tol, kol tešla nustos stipriai lipti prie rankų, ir paspaudus atšoks atgal.
  3. Tešlą padaliname į ~10 vienodų gabalėlių. Lengvai apiberiame miltais, uždengiame rankšluosčiu ir paliekame šiltai ~20min tešlai pakilti.

4. Iškočiojame, aptepame alyvuogių aliejumi ir dedame į gerai įkaitintą keptuvę, kepame iš abiejų pusių po 1 minutę, arba kol visos pusės gražiai paruduos.

Laikymas: suvyniojame į foliją, prieš valgant tokiu pačiu principu pašildome keptuvėje. Skaniausia šilta!🫶

Kur naudojame?
• Patiekiu su sriuba;
• Su troškiniais (mėsos, daržovių, lęšių, avinžirnių ir pan.)
• Naudoju vietoj tortilijos (shawarmos, kebabai, sumuštiniai, kiaušinienė su daržovėm on top);
Visur, kur tik sugalvojat!

Skanaus!

Aušra

 
Pasidalinkite receptu

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Close
VISOS TEISĖS SAUGOMOS ©2024 SKANIAI SVEIKAI
Close