Varškės pyragas su avietėmis

Varškės pyragas su avietėmis

Varškės pyragai yra tobuli ne tik skoniu, bet ir savo maistingosiomis savybėmis. Jeigu tenka rinktis, tortas ar varškės pyragas, visada renkuosi varškės pyragą. Visų pirma, jis mažiau saldus, na o kas svarbiausia- sveikesnis už nuodėmingąjį tortą.

Šį kartą varškės pyragą patiekiau kvadratiniais gabaliukais tam, kad būtų galima patogiai valgyti tiesiog rankomis, vietoje batonėlio ar kažkokio kito panašaus užkandžio. Kadangi šiuo metų laiku gan sudėtinga rasti aviečių, pyragui naudojau aviečių džemą. Jei gaminsite vasarą, drąsiai susitrinkite šviežias avietes su cukrumi, ir naudokite vietoj džemo 🙂

Geram varškės pyrago pagrindui reikia gerų sausainių. Aš naudoju ekologiškus ”Bio Organic” speltos sausainius iš Lidl Lietuva. Šią savaitę visose LIDL parduotuvėse rasite platų ekologiškų produktų pasirinkimą, tarp kurių rasite ir šiuos sausainius, ir speltos miltus bei jogurtą, kuriuos naudojau šiam receptui. Ieškokite prekių, pažymėtų ”Bio Organic” ženklu.

Ingredientai

  • 250 g. speltos sausainių ”Bio Organic”;
  • 2 v. š. rudojo cukraus;
  • 8 v. š. lydyto sviesto;
  • 300 g. varškės ”Pilos”;
  • 2 v. š. tarkuotos citrinos žievelės;
  • 1 kiaušinis;
  • 4 v. š. natūralaus jogurto ”Bio Organic”;
  • 3 v. š. speltos miltų ”Bio Organic”;
  • 5 v. š. cukraus arba saldiklio;
  • 1/2 a. š. vanilės ekstrakto;
  • 3 v. š. aviečių džemo ”Maribel”.

Gaminimo eiga

  1. Maistinio smulkintuvo pagalba susmulkiname sausainius iki miltų. Sumaišome su 2 šaukštais rudojo cukraus, supilame sviestą ir gerai išmaišome.
  2. 20 x 20 cm kepimo formoje patiesiame kepimo popierių. Suberiame sausainių mišinį ir spausdami mentele suformuojame tvirtą ir lygų pagrindą. Dedame į 180 °C orkaitę kepti 10 minučių. Iškepusį pagrindą paliekame šiek tiek atvėsti.
  3. Varškę beriame į maisto smulkintuvą kartu su tarkuota citrinos žievele, kiaušiniu, jogurtu, miltais, cukrumi/saldikliu, ir vanilės ekstraktu. Maišome tol, kol gausim vientisą masę.
  4. Varškę pilame ant sausainių pagrindo, išlyginame paviršių. Ant viršaus dedame keletą šaukštų aviečių džemo ir su peiliu paskirstome po visą paviršių.
  5. Pyragą kepame 35 minutes. Pravėsusį pyragą dedame į šaldytuvą pastovėti 2 valandoms, tada supjaustome ir mėgaujamės.

Tuo pačiu noriu priminti vieną populiariausių varškės pyragų mano tinklaraštyje, kurį gaminau su šilauogėmis. Jeigu turite šių uogų, galite bandyti ir šį receptą su Bio Organic sausainiais 🙂

 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*